Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 09. 2018. 16:44 >> 22:08
7

ODGOVOR ITALIJI

Crna Gora prihvata do pet migranata

Crna Gora će na molbu Italije prihvatiti do pet migranata sa broda Diciotto, koji su se u avgustu iskrcali na italijanskom ostrvu Sicilija. "Vlada je, uvažavajući principe humanosti i solidarnosti sa ljudima u nevolji kao tradicionalne vrijednosti crnogorskog društva potvrđene mnogo puta u crnogorskoj istoriji, odlučila da Crna Gora na molbu Italije prihvati do pet migranata sa broda Diciotto," navodi se na Twiteru Vlade.

 

Zvaničnici iz Italije tražili su od Crne Gore da primi dio migranata koji su se iskrcali u jednoj od sicilijanskih luka nakon što su ih italijanske vlasti nekoliko dana zadržale na brodu kojim su došli u tu državu.

 

 

Podsjetimo Italija je zatražila pomoć za rješavanje pitanja migranata koji se nalaze na brodu na Siciliji ne samo od Crne Gore, već i od članica Evropske unije, kao i od ostalih susjednih zemalja.

Ambasador Italije u Crnoj Gori Luka Zelioli ranije je odgovarajući na pitanje koliko migranata žele da primi Crna Gora, pošto ih je na brodu oko 150, istakao da je svaka pomoć dobrodošla, u skladu sa mogućnostima države. Italija je pozitivan odgovor prethodno dobila od Irske i Albanije.

Ranije je objavljeno da je Albanija ponudila da prihvati 20 migranata, a Irska između 20 i 25 sa broda koji je danima ,,zarobljen“ na Siciliji.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније