Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

07. 09. 2018. 11:12 >> 10:53

SARADNJA PRIJESTONICE I ZAGREBA

Uz pomoć Hrvata do bolje signalizacije

Bez kvalitetno planirane saobraćajne signalizacije nema ni bezbjednog saobraćaja, ocijenjeno je tokom susreta gradonačelnika Prijestonice Cetinje i predstavnika zagrebačkog Fakulteta prometnih znanosti.

Projektovanje i dimenzioniranje saobraćajne infrastrukture nije moguće bez pouzdane saobraćajne studije, a bezbjedan saobraćaj bez kvalitetno planirane saobraćajne signalizacije, ocijenio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan u toku susreta sa predstavnicima Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

On je sa prodekanom za nauku i vanjsku saradnju Tomislavom Josipom Mlinarićem i rukovodiocem Kancelarije za projekte i transfer tehnologija Markom Šoštarićem, razgovarao o potencijalnim modelima saradnje u susret izradi projekta saobraćajne signalizacije za Prijestonicu Cetinje.

Gradonačelnik Kašćelan je, kako se navodi u saopštenju Prijestonice, kazao da su iskustva Fakulteta prometnih znanosti i njegovih eksperata veoma dragocjena u ovoj oblasti, navodeći da postoji prostor za saradnju koja bi bila na zadovoljstvo obje strane, a posebno građana Cetinja.

Delegacija Prijestonice Cetinje u Zagrebu se susrela i sa predstavnicima partnerskih organizacija iz tog grada, Karlovačke županije i Tomislavgrada sa kojima priprema aplikaciju za zajednički projekat koji bi trebalo da bude finansiran iz EU fondova, kroz Interreg IPA prekogranični program saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020.

U Zagrebu je organizovan i sastanak za predstavnike Prijestonice Cetinje sa specijalizovanim provajderom usluga u oblasti prikupljanja, popisa, obrade i digitalizacije prikupljenih podataka o imovini lokalnih uprava, kao i upravljanja njome.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније