Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

07. 09. 2018. 13:53   >>  13:39

SINDIKAT MEDIJA

Camović ponovo na čelu Sindikata medija

Sindikat medija Crne Gore izabrao danas novo rukovodstvo, a na čelo te asocijacije ponovo je imenovana Marijana Camović, koja je istakla da će primanja i bezbijednost zaposlenih u medijima i dalje biti primarni zadaci.

Za Camović je, na trećoj Skupštini Sindikata medija, glasalo 29 delegata, dok je jedan bio uzdražan.

"Glavni odbor u novom rukovodstvu čine Radomir Kračković, Milena Bubanja, Predrag Nikolić, Goran Solujić, Edin Zuković, Boris Pejović, Dragana Vlaović Simanić, Rešad Kalač, Jadranka Ćetković, Nevenka Ćirović i Kristina Ćetković", saopšteno je iz Sindikata PR Centru.

Camović je ranije danas, tokom predstavljanja aktivnosti u okviru rada Glavnog odbora Sindikata, kazala da je u protekle četiri godine rast i razvoj Sindikata medija bio izuzetno dinamičan, ističući da je članstvo te asocijacije duplo uvećano.

"Uspjeli smo da za 100 odsto uvećamo članstvo i sada okupljamo oko 600 zaposlenih u medijima, čineći najveću i najaktivniju organizaciju koja se bavi pitanjima zaposlenih u medijima", kazala je Camović.

Ona je rekla da su postignuti značajni rezultati koje je to rukovodstvo postavilo kao cilj i da, kako je ocijenila, postoji prostor za napredak u pogledu položaja medija i zaposlenih u njima.

Kako je istakla, dva najdrastičnija aspekta za medije i novinare su njihova primanja i bezbjednost.

"Sa materijalnog aspekta i u pogledu uslova rada u crnogorskim medijima, položaj novinara je loš. Velika je autocenzura, plate su ispod državnog prosjeka i to je jedna od stvari, koje istraživanje koje radimo iz godine u godinu potvrđuje. Novinari su primorani da rade više od jednog posla, čak i poslove koji nisu vezani za njihovu struku i to je jako poražvajuće za crnogorske medije", ocijenila je Camović.

Ona je poručila da bi poslodavci trebalo da obezbijede dostojanstvene uslove rada zaposlenima u medijima, dok bi država trebalo da nađe način da poveća bezbjednost zaposlenih u medijima i da riješi slučajeve napada na novinare.

"Svi značajniji slučajevi napada na medije i novinare su neriješeni, a ne postoji saznanje ko su naručioci, izvršioci, a najmanje se zna ko su nalogodavci svih tih napada", rekla je Camović.

Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata, Srđa Keković, rekao je da narednom rukovodstvu Sindikata medija predstoje brojni izazovi.

"Sindikat medija je uspio da prvi put objedini sve teritorije u Crnoj Gori i sve redakcije različitih profilacija koje dolaze iz ove izuzetno značajne djelatnosti za naše društvo", poručio je Keković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније