Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

07. 09. 2018. 15:20 >> 15:07

UCG

Novi prorektori Kostić i Vukićević

Za prorektore Univerziteta Crne Gore danas izabrani prof. dr Nataša Kostić i prof. dr Boris Vukićević.

Prof. dr Nataša Kostić je redovni profesor na Filološkom fakultetu, dok je prof. dr Boris Vukićević vanredni profesor Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore.

Na sjednici Upravnog odbora Univerziteta, koja je održana danas, pokrenuti su i postupci izbora dekana na Mašinskom i Filološkom fakultetu.

Konkursi za izbor dekana biće objavljeni u Biltenu UCG i u dnevnim listovima koji izlaze u Crnoj Gori, a prijave na konkurs podnosiće se u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa u novinama.

Na današnjoj sjednici članovima Upravnog odbora predočeno je i da će biti potpisan ugovor o finansiranju Univerziteta sa Vladom Crne Crne, odnosno Ministarstvom prosvjete. Članovi su informisani i o planu osnivanja Naučno-tehnološkog parka Crne Gore d.o.o. u saradnji sa Vladom Crne Gore.

Upravni odbor je donio i odluke o visini naknade za studiranje na specijalističkim, magistarskim i doktorskim studijama za 2018/19. godinu.

Kako se navodi u saopštenju Univerziteta, kada je riječ o broju studenata na doktorskim studijama, na ukupno 15 univerzitetskih jedinica biće raspisan konkurs za 114 mjesta, dok će na magistraskim, na ukupno 18 univerzitetskih jedinica biti 635 mjesta.

Predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica kazao je da je Univerzitet Crne Gore najveća i najkvalitetnija društvena, obrazovna i naučna akademska ustanova u Crnoj Gori koju čini 21.000 studenata i profesora.

"Stalno stremimo da studenti koji su u središtu naše pažnje imaju optimalne uslove za rad, iako smo svjesni svih izazova koje taj sistem nosi. Sve je preduzeto za planirani početak nastave 24. septembra, po već utvrđenom akademskom kalendaru", zaključio je predsjednik Bjelica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније