Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 09. 2018. 16:55 >> 16:40
3

VOJNI ATAŠE SAD-a

General Dakić sa potpukovnikom Perijem

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić, primio je novoimenovanog vojnog atašea Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, potpukovnika Roberta Perija (Robert Perry). Peri je izrazio zadovoljstvo što će tokom mandata imati mogućnost da pruži doprinos razvoju odnosa dvije saveznice u oblasti odbrane.

General Dakić je zahvalio potpukovniku Periju na dosadašnjoj podršci SAD-a unapređenju sposobnosti i kapaciteta Vojske Crne Gore i predstavio mu prioritete u razvoju VCG. On je poželio novom atašeu uspjeh u radu, uz očekivanje da će vojna saradnja sa Oružanim snagama SAD biti dodatno unaprijeđena. 

Potpukovnik Peri izrazio je zadovoljstvo što će tokom svojeg mandata imati mogućnost da pruži svoj lični doprinos daljem razvoju odnosa dvije saveznice u oblasti odbrane. On je istakao da će SAD i ubuduće davati punu podršku Crnoj Gori na planu unapređenja odbrambenog sistema. 

Na sastanku je istaknuta obostrana spremnost i otvorenost za planiranje i realizaciju zajedničkih aktivnosti i projekata Oružanih snaga SAD i Vojske Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније