Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Darko Bulatović, TVCG

08. 09. 2018. 15:43 >> 19:42

NAGRADA OSLOBOĐENJA NIKŠIĆA

Vukićević dobitnica Specijalne povelje za humanost

Nikad veću pažnju nije izazvala dodjela nagrade oslobođenja Nikšića kao ovog puta. Nikšićanka Tatjana Vukićević je imala veliku podršku javnosti, a na kraju je od Opštine dobila Specijalnu povelju za humanost. Najveće opštinsko priznanje ide u ruke pjesniku Dušanu Govedarici i bivšem ministru kulture Branislavu Mićunoviću.

Više puta predlagan, u dva navrata i član žirija, pjesnik Dušan Govedarcia u 71.godini dočekao je najveće opštinsko priznanje. Nagradu oslobođenja Nikšića žiri mu je dodijelio za ukupno književno stavralaštvo.

"Pravo da vam kažem sumnjao sam da ću je dobiti. Neki me grč i strah obuzeo jer ono navikneš da si u užem izboru i to je to", saopštio je pjesnik Dušan Govedarica, dobitnik Nagrade oslobođenja Nikšića.

Dobitnik je brojnih priznanja tokom bogate književne karijere, a nagradu grada, priznaje, doživljava zapravo kao podstrek svim književnim stvaraocima u njihovom daljem radu.

Dvadesetak mladih pjesnika doživjeli su to kao svoje, juče su se radovali toliko i pljuštale su čestitke jer oni sad dobro znaju da samo krvavim radom i proed svih modernih tehnologija, Fejsbuka i čuda, ostaje nalivpero.

Rame uz rame sa njim na dodjeli nagrada naći će se i Branislav Mićunović, pozorišni reditelj, bivši ministar kulture i aktuelni ambasador Crne Gore u Srbiji kojem je žiri nagradu uručio za dopirnos razvoju kulture u opštini Nikšić.

Posebno mjesto na svečanosti povodom Dana opštine imaće i heroina grada pod Trebjesom, Tatjana Vukićević, koja je početkom godine komšiji Nikoli Mijuškoviću donirala bubreg i spasila mu život. Od opštine je dobila Specijanu povelju za humanost iako je imala i veliku podršku javnosti da dobije glavnu Nagradu zbog svog humanog djela.

"Dobila sam tu neku drugu nagradu, koja mi je još i milija, za humanost, za nešto što sam uradila. Ikaa meni je najveća nagrada što se Nikola osjeća odlično, što je sve to uspjelo, na kontroli su rezulatti bili odlični", saopštila je Vukićević .

Malo ko je ostao ravnodušan pred njenim činom, a specijalanom nagradom je, priznaje i sam Govedarica, opština napravila pravi potez.

"To je dio koji ipak nije bacio naše emocije u neki ćorsokak", saopštio je Govedarica.

"Milo bi mi bilo ako je sva ova priča pokrenula u javnosti da se malo povede računa, jer ima tu još dosta, ima tu mala Rosa koja čeka, kojoj fali svega 10 – 15 hiljada eura. Apelujem na sve ljude da ovim putem da se pomogne, Svi pomalo i uradćemo nešto", kazala je Tatjana.

Dobitnicima će najveće priznanje opštine Nikšić biti uručeno na svečanoj sjednici 18. septembra.

 

Darko Bulatović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније