Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina business ]

09. 09. 2018. 23:35 >> 23:16

U HILTONU

Javna rasprava o aerodromima sjutra

Okrugli sto povodom javne rasprave o koncesionom aktu za Aerodrome Crne Gore i Nacrtu ugovora o koncesiji u vezi sa aerodromima Berane, Podgorica i Tivat, biće sjutra održan u hotelu Hilton u Podgorici.

Javnu raspravu, koja će trajati do sjutra, organizuje Ministarstvo saobraćaja i pomorstva.

Ministarstvo je pozvalo građane, stručne i naučne institucije, državne organe, strukovna udruženja, nevladine organizacije, medije i druge zainteresovane organizacije i zajednice da se uključe u javnu raspravu i daju prijedloge, primjedbe i sugestije na tekst koncesionog akta i Nacrta ugovora.

Iz Ministarstva su objasnili da zainteresovani mogu komentare, mišljenja, primjedbe i sugestije dostaviti tom Vladinom resoru u pisanoj ili elektronskoj formi poštom ili e-mailom.

Vlada je odlučila da crnogorske aerodrome ponudi na koncesiju, odnosno da ih izda na period od 25 do 30 godina.

Prema predlogu koncesionog akta, Vlada planira da od koncesija za aerodrome unaprijed naplati 100 miliona EUR, dok će koncesionaru nadoknaditi novac koji on ne naplati od Montenegro Airlinesa.

Ministarstvo je pripremilo prognozu za narednih 25 godina, prema kojoj će promet na aerodromu u Tivtu do 2043. godine u prosjeku rasti po stopi od 3,7 odsto godišnje, a u Podgorici 2,7 odsto.

Finansijska anliza pokazuje da je naknada koja bi se plaćala unaprijed, u iznosu od 52 do 100 miliona EUR razumna suma, uzimajući u obzir veličinu kapitalne investicije koju će koncesionar finansirati unaprijed i rizike povezane sa prognozama turističkog saobraćaja.

Koncesionar će gazdovati na ukupno 2,52 miliona kvadrata državnog zemljišta u kompleksu aerodroma Podgorica, odnosno 544,6 hiljada na aerodromu Tivat, kao i svom imovinom preduzeća na obje vazdušne luke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније