Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

10. 09. 2018. 12:05 >> 11:47

U VELIMLJU

Održano takmičenje u lovnom streljaštvu

Na stelištu u Velimlju održano je takmičenje u lovnom streljaštvu. Učestvovali su lovci iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Tradicionalno međunarodno takmičenje u lovnom streljaštvu, u gađanju nepokretne mete divljeg vepra lovačkim karabinom, stojeći, na razdaljini od 100 metara "Velimlje 2018" održano je u nedjelju na strelištu u Velimlju.

Kako je saopšteno iz Lovčkog saveza Crne Gore na 15. jubilarnom takmičenju učestvovali su lovci iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, LU "Bratogošt" iz Velimlja, LO "Ilija Milović" iz Grahova, LU "Viduša" iz Bileće i LU "Leotar" iz Trebinja.

Takmičenje je kako su kazali i ove godine okupilo veliki broj takmičara i gostiju.

"Lovački savez Crne Gore još od 2003. godine potpisao sa susjednim zemljama sporazum o saradnji pod imenom 'Divljač ne poznaje granice' i ovo takmičenje, započeto u Grahovu 2004. godine plod je tog sporazuma", podsjetio je predsjednik Nacionalne socijacije lovaca Crne Gore Nikola Marković.

On je ocijenio da domaćini druženja lovištima koja su im povjerena na gazdovanje upravljaju dobro prvenstveno vodeći brigu o uzgoju i zaštiti divljači a lov je, kako su kazali, rezultat tog gazdovanja.

U okviru takmičenja lovaca LU "Bratogošt" iz Velimlja, prvo mjesto u kategoriji "seniori" osvojio je Kilibarda Stojan, drugi je bio Knežević Branislav, a treći Perović Goran. U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Mrkaić Luka, drugi je bio Eraković Krsto i treći Eraković Luka. U kategoriji veterani prvi je bio Popović Sava, a drugi Tomašević Milorad.

U okviru takmičenja lovaca LO "Ilija Milović" iz Grahova najprecizniji u kategoriji seniori bio je takmičar Grđić Milan, drugo mjesto zauzeo je Kovačević Zoran, a treće Milović Zdravko. U kategoriji juniori u okviru ovog Lovačkog društva prvo mjesto zauzeo je Janičić Mihailo, drugi je bio Janičić Petar i treći Janičić Tadija.

U okviru takmičenja lovaca LU "Leotar" iz Trebinja, prvo mjesto u kategoriji seniori osvojio je Šakotić Gojko, drugi je bio Ijačić Željko, a treći Gojković Vasko.

U okviru takmičenja lovaca LU "Viduša" iz Bileće, prvo mjesto u kategoriji seniori osvojio je Albijanić Dragan, a drugi je bio Mrkaić Boško.

Najuspješniji takmičari, po kategorijama, juniori, seniori i veterani, za osvojena prva tri mjesta, po Lovačkim društvima učesnicama, nagrađeni su diplomom i zlatnom, srebrenom ili bronzanom medaljom Lovačkog saveza Crne Gore.

"Takmičenje za sve lovce je bilo besplatno kao i sva dosadašnja, a njime je rukovodio predsjednik Komisije za lovno streljaštvo Lovačkog saveza Crne Gore Dušan Vratnica. Sudio je međunarodni sudija Boško Vujošević", kazlučili su iz Lovačkog saveza CG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније