Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina: Objavila: J.B.Č. ]

11. 09. 2018. 15:27 >> 15:08

PREDSTAVNICI VLADE

Poslanicima predstavili postupak dodjele koncesije

Predstavnici Vlade predstavili su danas poslaničkim klubovima u Skupštini cjelokupni postupak dodjele koncesije na Aerodrome Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Prezentaciju su u prostorijama Skupštine održali ministri saobraćaja i pomorstva i finansija, Osman Nurković i Darko Radunović.

"Prezentaciju, koju je predvodio regionalni menadžer Internacionalne finansijske korporacije (IFC) za Evropu i centralnu Aziju, Georgi Petrov, održao je stručni tim koji je od početka uključen u postupak valorizacije potencijala Aerodroma kroz predloženi model", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da je, imajući u vidu značaj procesa za sve građane Crne Gore kao i očekivani ekonomski uticaj predmetne koncesije na privredu države, prepoznata potreba da se poslaničkim klubovima predstave detalji samog projekta neposredno.

"Prisustvo poslanika na prezentaciji obezbjedilo je konkretnije upoznavanje sa svim elementima projekta i doprinijelo kvalitetu daljeg postupka i sagledavanja svih činjenica koje se za sve donosioce odluka izuzetno značajne", zaključuje se u saopštenju.

Vlada je odlučila da crnogorske aerodrome ponudi na koncesiju, odnosno da ih izda na period od 25 do 30 godina. Prema predlogu koncesionog akta, između ostalog, planirano je da se od koncesija za aerodrome unaprijed naplati 100 miliona eura, dok će koncesionaru nadoknaditi novac koji on ne naplati od Montenegro Airlinesa. Ostatak godišnje koncesione naknade zavisiće od prohoda aerodroma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније