Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

12. 09. 2018. 07:17 >> 07:00
1

SINDIKAT DOKTORA

Tražiće veće plate i smjenu Hrapovića

Predsjednica Sindikata doktora medicine Milena Popović Samardžić kazala je da će tražiti razgovore za Vladom Crne Gore u vezi povećanja zarada ljekarima, kao i zbog sve većeg odliva kolega iz javnog zdravstva.

Popović Samardžić ističe da zahtijevaju odgovore zbog čega se godinama unazad budžetom ne opredjeljuju sredstva za povećanje plata ljekarima, a rastu izdaci i uvećava se obim posla u zdravstvenom sistemu.

Ona poručuje da ministar zdravlja Kenan Hrapović ne snosi odgovornost za lažna obećanja da će ljekarima biti omogućene bolje zarade, zbog čega traže njegovu smjenu.

"Nadamo se da ćemo započeti dijalog sa Vladom u vezi povećanja zarada ljekarima. Kriza kroz koju prolazi zdravstveni sistem Crne Gore, a koja se u najmanjem ogleda u sve većem odlivu ljekara iz javnog zdravstva, zahtijeva reakcije na najvećim instancama", kazala je ona za Dan.

"Najava direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Seada Čirgića da će tražiti povećanje od 30 miliona, ali ne za zarade zaposlenih, zahtijeva posebno reagovanje i mi ćemo se oglasiti tim povodom. Ne treba napominjati koliko puta je ministar Hrapović izjavio da svakodnevno intenzivno razgovara sa ministrom finansija o povećanju zarada zaposlenih u zdravstvu... Hrapović ne snosi nikakvu odgovornost za lažna obećanja, obmane koje javno širi već dvije godine. Očekujemo od Vlade da budžet za narednu godinu za zdravstvo dogovara sa novim ministrom zdravlja", rekla je Popović Samardžić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније