Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila R.P. ]

12. 09. 2018. 16:00   >>  15:42

NAJMODERNIJA U CG

U Nikšiću otvorena baletska sala

U zgradi Nikšićkog pozorišta otvorena je baletska sala površine 150 kvadrata, u čiju rekostrukciju je lokalna uprava uložila oko 40 hiljada eura.

Predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović, rekao je da je grad dobio još jedan prostor namijenjen kulturi. "Riječ je o najmodernijem prostoru u Crnoj Gori za tu namjenu. Očekujem da ćemo uskoro od sadašnjih malih polaznika imati balerine koje će nastupati na nekim drugim prostorima, ne samo nikšićkim", rekao je Grbović.

Direktorica Baletske škole ”Princeza Ksenija”, Vanja Pantović, rekla je da imaju 42 polaznika koji nastavu pohađaju dvije godine, a radiće u dvije baletske sale za mlađi i stariji uzrast.

"Imamo salu za nastavu klavira, bontona i francuskog jezika, svlačionice, toalete, svoj ulaz sa jedne i druge strane, kao i direktan prolaz na scenu, što je veoma važno", objasnila je Pantović.

Prema njenim riječima, škola je urađena po preporučenim standardima, a ima posebnu simboliku zbog čuvenog predratnog baletskog igrača Luja Daviča, koji je iz Švajcarske došao u Nikšić, gdje je tragično stadao tokom Drugog svjetskog rata.

"Inicijativa za gradnju baletske škole pokazuje da Nikšić umije da kulturu zagrli objema rukama i da kultura i obrazovanje u tom gradu imaju posebnost, specifičnost. I zato, možda Nikšić bude nosilac velikog i važnog projekta da nacionalni balet bude formiran upravo u ovoj zgradi", ocijenila je Pantović i dodala da bi to u naredne dvije godine moglo biti definisano.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније