Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

12. 09. 2018. 18:00   >>  17:47 2

ZA ČETIRI GODINE

Javni zdravstveni sistem napustila 102 ljekara

Javni zdravstveni sistem Crne Gore, u posljednje četiri godine napustila su 102 ljekara, saopšteno je iz Sindikata doktora medicine.

Najveći broj ljekara novi radni odnos zasnovao je u privatnim zdravstvenim ustanovama, dok je određeni dio nastavio sa radom u inostranstvu.

Ljekari koji su radni odnos zasnovali u inostranstvu, najviše su se odlučili za Njemačku, Švajcarsku, Švedsku i Austriju. Od država u regionu, ljekari su odabrali Srbiju i Sloveniju.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović, nedavno je saopštio da u crnogorskom zdravstvenom sistemu radi 1,66 hiljada ljekara, što je za 311 više u odnosu na 2013. godinu.

"To znači da je broj ljekara na hiljadu stanovnika od 2013. godine sa 2.1 porastao na 2.6 u ovoj godini", rekao je Hrapović ranije u parlamentu odgovarajući na pitanje u vezi sa masovnim migracijama obučenih i kvalifikovanih zdravstvenih stručnjaka.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније