Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

13. 09. 2018. 11:45 >> 11:26
35

VEČERNJI TERMIN

SNS traži salu CNP-a za obilježavanje PG skupštine

Srpski nacionalni savjet (SNS) zatražio je od Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP) da im od 25. novembra do 5. decembra u večernjem terminu omoguće korišćenje velike sale za obilježavanje stogodišnjice Podgoričke skupštine.


Oni su rekli da je Srpski nacionalni savjet krovna organizacija srpskog naroda, da saglasno Ustavu Crne Gore ima pravo da slavi srpske nacionalne praznike i da to čini od svog osnivanja i bez ijednog incidenta ili prigovora na račun sadržaja manifestacije.

"Veoma nam je stalo da se ova manifestacija održi u CNP-u, kako bi Srbi, kao relativno većinski narod u Crnoj Gori, konačno počeli sarađivati sa državnim institucijama, što je do sada bio veoma rijedak slučaj“, navodi se u dopisu upućenom CNP-u. 

Kako su rekli iz Savjeta, iz razloga međusobne saglasnosti i napretka Crne Gore i srpskog naroda u njoj očekuju pozitivan odgovor na zahtjev.

"Jer je Crna Gora i naša država, a državne institucije su i institucije srpskog naroda u Crnoj Gori“, kazali su iz te organizacije.

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније