Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

14. 09. 2018. 10:17   >>  10:37

ERAKOVIĆ SAOPŠTIO

Cilj da operišu i pacijente iz okruženja

Cilj rukovodstva Kliničkog centra centra Crne Gore (KCCG) je da se u toj ustanovi izvode najsavremeniji i najzahtjevniji hirurški zahvati i terapijske procedure, ne samo crnogorskim osiguranicima već i pacijentima iz okruženje i šire, kazao je njen direktor Jevto Eraković.

On je, kako je saopšteno iz KCCG-a, sa saradnicima boravio u zvaničnoj posjeti Kliničkom centru Srbije (KCS), gdje je razgovarao sa kolegom Milikom Ašaninom.

Na sastanku je ocijenjeno da dvije zdravstvene institucije imaju veoma dobru saradnju, koja će biti intenzivirana i dodatno unaprijeđena, prije svega, razmjenom stručnih kadrova.

Eraković je kazao da su aktivnosti KCCG-a usmjerene na unaprjeđenje prostornih i tehnoloških uslova i podizanja kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga građanima.

Cilj je, kako je naveo, da se usvajanjem i primjenom novih znanja u KCCG izvode najsavremeniji i najzahtjevniji hirurški zahvati i terapijske procedure.

"Što nas svrstava u grupu referentnih ustanova, koje su osposobljene da zdravstvene usluge pružaju, ne samo crnogorskim osiguranicima, već i pacijentima iz okruženja i šire", kazao je Eraković.

U tom smislu, kako je naveo, od velikog značaja je saradnja sa KCS, najvećom i najreferentnijom zdravstvenom ustanovom u Srbiji, čiji ljekari posjeduju vrhunsko medicinsko znanje i izuzetne stručne potencijale.

Navodi se da je Ašanin istakao da u KCS radi visoko stručan kadar, koji će saradnjom sa kolegama iz KCCG, svoje znanje prenositi i primjenjivati u najvećoj crnogorskoj zdravstvenoj ustanovi, u interesu građana.

Eraković i Ašanin, dogovorili su realizaciju zajedničkih projekata u uspostavljanju kontrole kvaliteta u svim segmentima Kliničkog centra, izrade protokola i razmjene stručnih kadrova.

Dogovorena je i zvanična posjeta delegacije KCS.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније