Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 09. 2018. 18:52 >> 18:32
52

MITROPOLIT AMFILOHIJE

"Vladine prijetnje neprihvatljivo bezumlje"

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije ističe da je bezumlje neshvatljivo i neprihvatljivo insistiranje crnogorske vlasti na donošenju zakona koji predviđa otimanje Crkvi svih hramova u Crnoj Gori sagrađenih do 1918.

"Šta će da rade sa hramovima u Boki Kotorskoj, gdje je Crna Gora, vlast zadobila, i to koliko sam čuo prinudno, tek 1945. godine? Kao nezavisna država tu vlast u Boki je prvi put u istoriji Crna Gora zadobila tek 2006", kazao je Amfilohije, prenosi sajt mitropolije crnogorsko primorske.

On je dodao da je ta nezavisnost za poštovanje, ali da nije za poštovanje to što vlast "na lažnoj ideologiji temelji odnos prema Crkvi Božjoj".

"Ponovo prijete, danas je objavljen u 'Pobjedi' tekst, da će da otimaju sve hramove pravoslavne, i to samo pravoslavne. Zato što se oni nazivaju srpskim hramovima, hoće da ih otimaju. I poriču, čak, odluku Venecijanske komisije u vezi tog njihovog bezumnog nacrta zakona, koja je objavljena još 2015", dodao je mitropolit.

Amfilohije je kazao da "oni i dalje insistiraju na tom bezumlju".

"I to insistiraju da oduzimaju samo pravoslavne hramove. Da li je to moguće, ako zakon važi za sve? Moraće onda da oduzimaju i rimokatoličke crkve i islamske džamije koje su podignute do 1918, a koje se nalaze na teritoriji današnje Crne Gore“, zaključio je Amfilohije.

On je podsjetio da je sva istorija Crkve u znaku Hristovog raspeća, ali i Hristovog vaskrsenja i poručio da bi bilo dobro da Vlada Crne Gore prestane da goni Crkvu Hristovu.

Пратите нас на

Коментари52

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније