Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

17. 09. 2018. 14:18 >> 13:58

MINISTARSTVO I UNICEF

Unapređuju kapacitete u oblasti prosvjete

Ministarstvo prosvjete sarađivaće sa UNICEF-om kako bi se unaprijedili kapaciteti za planiranje i budžetiranje projekata u oblasti prosvjete, poručeno je sa sastanka ministra prosvjete Damira Šehovića sa šefom kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori Osamom Makavi Kogalijem i savjetnikom za obrazovanje pri Kancelariji UNICEF-a za Evropu i Jugoistočnu Aziju Parmosivom Sobrajnom.

Naime, dvije strane su u procesu izrade predloga projekta tehničke pomoći od strane UNICEF-a, kojim bi se ojačali kapaciteti obrazovnih ustanova u mobilisanju i korišćenju sredstava namijenjenih obrazovnom sistemu.

"Preliminarne oblasti na koje će moguće biti stavljen fokus Projektom su: predškolsko i inkluzivno obrazovanje, te prevencija ranog napuštanja školovanja, kvalitet nastavnog procesa i zapošljivost", navodi se u saopštenju ministarstva.

Šehović se ranije ove godine sreo sa direktorom UNICEFA-a za Evropu i Centralnu Aziju, kada je inicijalno i dogovoren pomenuti projekat, čiji je osnovni cilj podrška UNICEF-a za izradu projektnih predloga za EU sredstva, te podrška za razvoj programa saradnje sa Svjetskom bankom i drugim međunarodnim institucijama, organizacijama i donatorima.

Sagovornici su se složili da projekat ovih razmjera i značaja dovodi pratnerstvo ministarstva i UNICEF-a na novi nivo, te da je plan da se u najskorijem roku finalizuje projektni zadatak.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније