Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M

18. 09. 2018. 16:50 >> 16:37
1

EPICENTAR U NOVOM SELU

Slabiji zemljotres u okolini Podgorice

Zemljotres jačine 2,6 stepena Rihtera pogodio je Crnu Goru. Iz sektora za seizmologiju je saopšteno da je zemljotres registrovan u 16 sati i 24 minuta sa epicentrom tri kilometra jugoistočno od Novog Sela.

"Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je dana 18. septembra 2018. godine, u 16 sati i 24 minuta registrovao slab zemljotres sa epicentrom na 3 km jugoistočno od Novog Sela (Crna Gora). Jačina zemljotresa u hipocentru iznosila je 2.6 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od III stepena Merkalijeve skale (MCS). Žarište zemljotresa locirano je na dubini od 24 km", navodi se na sajtu Seizmološkog zavoda.

Na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније