Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

18. 09. 2018. 21:21 >> 21:02

REGIONALNI VODOVOD

Isporučili 47% više vode nego lani

Uprkos brojnim poteškoćama, među kojima je i blokada žiro-računa koja traje od 14. avgusta, Regionalni vodovod je isporučio 47 odsto vode više nego u istom periodu lani, saopštio je tehnički direktor Ivan Špadijer.

"Značajno je istaći da je i u periodu van glavne turističke sezone, Regionalni vodovod sve potrebniji kao pouzdan partner lokalnim vodovodima koji, usljed smanjene izdašnosti lokalnih izvorišta, nisu u mogućnosti da obezbijede kontinuirano i sigurno vodosnabdijevanje građanima i rastućoj turističkoj privredi", naglasio je Špadijer.

On je poručio da su potrebe za vodom sve veće usljed klimatskih promjena i duže turističke sezone, tako da da obezbjeđenje pouzdanog vodosnabdijevanja vodom visokog kvaliteta predstavlja značajnu olakšicu.

"Posljednjih dana se iz našeg sistema isporučuje 590 litara u sekundi, dok je u 2017. godini isporučivano 402 l/s. Ova godina je prepuna poslovnih izazova za Regionalni vodovod, ali nas to nije spriječilo da kao i svake godine blagovremeno realizujemo aktivnosti na pripremi regionalnog vodovodnog sistema za predstojeću ljetnju turističku sezonu s namjerom da se eventualni rizici i posljedice obustave vodosnabdijevanja u toku ljetnje turističke sezone svedu na minimum", rekao je Špadijer.

Direktor regionalnog vodovoda je saopštio da je Regionalni vodovod izuzetni važan sistem za Crnu Goru, čiji značaj nije eksplicitno vidljiv onda kada je sve u redu, sve dok ne dođe do prekida u vodosnabdijevanju usljed kvara.

"Zbog toga je važno da svi shvatimo potrebu koliko je neophodno zaštititi ovakve infrastrukturne sisteme u jednoj državi od urušavanja, i sa druge strane omogućiti kompaniji da intenzivno radi na daljem razvoju osnovne djelatnosti, od koje, konkretno, u značajnoj mjeri zavise strateški pravci razvoja Crnogorskog primorja i države Crne Gore", Špadijer. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније