Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

19. 09. 2018. 11:02 >> 10:42
1

U OBLASTI SPORTA

Konferencija CG naučnika najvažniji međunarodni događaj

Najava XVI godišnje naučne konferencije, koju organizuje Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, našla se na listi najprestižnijih svjetskih događaja sportske nauke u 2019. godini na sajtu Međunarodnog savjeta za sportske nauke i fizičko vaspitanje ICSSE (International Council of Sport Science and Physical Education).

Kako je saopšteno iz Univerziteta Crne Gore, ICSSE je najveća svjetska mreža organizacija i institucija u oblasti sporta, sportske nauke i fizičkog obrazovanja koja pripada Organizaciji Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO).

Konferencija koju najavljuje ova organizacija, na temu "Sport, fizička aktivnost i zdravlje: savremene perspektive" održava se od 4. do 7. aprila 2019. godine u Dubrovniku, u partnerstvu sa 12 srodnih fakulteta iz zemalja EU. Kao i prethodnih godina, predsjedava prof. dr Duško Bjelica.

"Tokom 16 godina trajanja ova konferencija je bilježila neprestan rast interesovanja i uvezivanja naučnika, kao i mladih imena na polju sportske nauke. Prošle godine je okupila oko 350 učesnika iz 24 zemlje svijeta, sa četiri kontinenta. Uvjereni smo da će predstojeće godine, s obzirom na početno interesovanje, imati još veći uspjeh. Utoliko prije što su teme konferencija vezane za posljednja istraživanja, kao i za teorijski i primijenjeni uvid u oblast sportskih nauka i disciplina", kazao je Bjelica.

Javni poziv za prijavu naučnih radova za ovu konferenciju otvoren je od 1. avgusta do 15. decembra.

"Naučni odbor koji čine imena iz međunarodne naučne zajednice u oblasti sporta će recenzirati pristigle radove i donijeti odluku o radovima i njihovoj prihvatljivosti", navodi se u saopštenju UCG.

Pored predavanja po pozivu i radionica, i na narednoj konferenciji otvoren je poziv za dvije nagrade: za najboljeg mladog istraživača i najbolju ženu u nauci.

"Konferencija je fokusirana na aktualna pitanja iz svih područja sportske nauke i uključuje predavanja po pozivu, radionice, usmene i poster prezentacije iz oblasti medicinskih, bioloških, zdravstvenih nauka, bihevioralnih, društvenih nauka, humanističkih, umjetničkih i društvenih istraživanja, politika i praksi vezanih za savremene perspektive sporta, fizičke aktivnosti i zdravlje", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније