Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

20. 09. 2018. 17:05   >>  16:45

DOGOVOR U SARAJEVU

Ubrzo razmjena stručnjaka i pacijenata

Memorandum o poslovanoj saradnji Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) i Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) omogućiće razmjenu stečenih vještina i znanja, kao i medicinskog osoblja u cilju praktične obuke, uključujući specijalističko i subspecijalističko stručno usavršavanje.

Direktor KCCG, Jevto Eraković boravio je u posjeti KCUS-u, gdje je razgovarao sa generalnom direktoricom, Sebijom Izetbegović. Dogovoreno je potpisivanje memoranduma o poslovnoj saradnji.

Eraković je, kako je saopšteno iz KCCG, kazao da postoji mnogo prostora za saradnju u medicinskoj i nemedicinskoj oblasti dvije zdravstvene ustanove.

"Siguran sam da će rezultat današnjeg sastanka biti ubrzo vidljiv, u smislu razmjene stručnjaka i pacijenata, organizovanja zajedničkih sastanaka i edukacija", rekao je Eraković.

Izetbegović je kazala da je KCUS prepoznat kao uspješan zdravstveni centar koji kroz edukacije, stručna usavršavanja i nabavku nove opreme i aparata, uspješno prati svjetske savremene medicinske trendove.

"Nabavka savremene opreme i aparata omogućila je uvođenje novih procedura i metoda, čime smo proširili spektar zdravstvenih usluga koje se pružaju u KCUS", navela je ona.

Prema njenim riječima, oni su vodeći u Bosni i Hercegovini (BIH) u pogledu najsavremenije medicinske opreme, zbog čega su prepoznati i u regionu kao centar koji nudi mogućnosti usavršavanja i saradnje.

"Otvoreni smo za saradnju sa zdravstvenim ustanovama iz BiH i regiona, kako bismo omogućili što kvalitetnije zdravstvene usluge našim pacijentima", zaključila je Izetbegović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније