Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

20. 09. 2018. 13:48   >>  13:28

MINISTARSTVO SAOPŠTILO

Počela isplata dvije rate stipendija i studentskih kredita

Počela je isplata dvije rate stipendija i studentskih kredita, a Ministarstvo prosvjete je za te svrhe obezbijedilo sredstva zu iznosu od gotovo 360.000 eura.


"Za isplatu studentskih kredita obezbijeđena su sredstva u iznosu 299.000 eura. Rata studentskog kredita je između 37 i 53 eura u zavisnosti od godine studija i prosječne ocjene iz prethodne godine studija", navode iz ministarstva.

Studentski krediti isplaćuju se prema početnom slovu prezimena i to u filijalama Societe generale (E,F,G,H,I,J,K,L LJ), Hipotekarne (A.B,C,Č,Ć,D,Đ,DŽ) i Atlas banke (M,N,NJ,O,P,R,S,Š,T,U,V,Z,Ž).

"Sredstva su obezbijeđena i za stipendije za talentovane učenike i najbolje studente u iznosu 60,734.00 eura. Iznos rate stipendije za talentovane učenike je 57,00 eura, a za najbolje studente 86,00 eura. Stipendije talentovanim učenicima i najboljim studentima se isplaćuju u filijalama Crnogorske komercijalne banke", saopštilo je ministarstvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније