Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

20. 09. 2018. 15:19   >>  15:03 1

ĐUKANOVIĆ - GANĐE

Sve bolji odnosi Crne Gore i Kine

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na sastanku sa ministrom ekologije i životne sredine NR Kine Li Ganđe, nakon otvaranja konferencije "Zadužbina budućnosti", ukazao na kvalitet i tradiciju odnosa Crne Gore i Kine, koji seže i prije sticanja nezavisnosti, kao i na značaj kontinuiranog političkog dijaloga dvije zemlje.

"Međudržavni odnosi osnaženi su i saradnjom na brojnim projektima, prije svega izgradnji auto-puta, revitalizaciji željeznice, razvoju energetskih kapaciteta Crne Gore, obnovi pomorske flote. Crna Gora i Kina izgradile su takođe posebne veze u oblasti obrazovanja kroz sve učestalije razmjene studenata, ali i u oblastima kulture i zdravstva" istakao je Đukanović.

On je podsjetio i na dobru saradnju Crne Gore i Kine u okviru inicijative 16+1 i "Pojas i put".

Predsjednik je iskazao uvjerenje da će i budući modeli saradnje, poput uspostavljanja Koordinacionog mehanizma za životnu sredinu sa sjedištem u Crnoj Gori, dati dobre rezultate.

Đukanović je dao punu podršku saradnji dva ministarstva u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Crna Gora je, istakao je Ganđe, ostvarila sve preduslove za uspješnu realizaciju Mehanizma za životnu sredinu, koji predstavlja nastavak saradnje u okviru inicijative 16+1, ali i novi početak za dvije države i region Centralne i Istočne Evrope.

Iskazao je spremnost za razmjenom znanja, tehnologija i iskustava u oblasti životne sredine u obostranom interesu, imajući u vidu dugogodišnju tradiciju Crne Gore kao ekološke države.

Kineski ministar je ukazao i na značajnu ulogu predsjednika dvije zemlje, Đukanovića i Si Đi Pinga u unapređenju saradnje dvije države i realizaciji konkretnih projekata, među kojima je i današnji Mehanizam.

Inače, konferenciju "Zadužbina budućnosti", su organizovali Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore u skladu sa Budimpeštanskim i Sofijskim smjernicama za saradnju NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније