Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

21. 09. 2018. 14:20   >>  14:00

JANOVIĆ SAOPŠTIO

U sportsku infrastrukturu uloženo oko milion eura

Ministarstvo sporta je od svog osnivanja u sportsku infrastrukturu uložilo oko milion eura, rekao je ministar, Nikola Janović.

On je danas u Nikšiću svečano otvorio rekonstruisanu fiskulturnu salu u Osnovnoj školi Luka Simonović.

Saopšteno je da je u rekonstrukciju sale uloženo 18 hiljada eura, od čega je Ministarstvo sporta uplatilo 10,5 hiljada.

Ministarstvo prosvjete uložilo je pet, a lokalna uprava 2,5 hiljada eura.

Janović je saopštio da kontinuiranim ulaganjem Vlada pokazuje jasno opredijeljenje da, kroz rekonstrukciju postojećih objekata, unaprijedi vrhunski, rekreativni i školski sport.

"Škola Luka Simonović, koja je osnovana 1975. godine, a sada broji 720 učenika, prepoznata je kao rasadnik sportskih talenata i volio bih da novo ruho rekonstruisane sale motiviše đake i usmjeri ih na put sporta i da tako postanu još bolji đaci i ono što je najvažnije postanu dobri ljudi", naveo je Janović.

Prema njegovim riječima, salu te škole koriste ne samo učenici, već i mnogi sportski klubovi.

Predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović, kazao je da su i tim projektom pokazali da se zajedničkim djelovanjem škole, Ministarstva i lokalne zajednice može mnogo postići.

"Lokalna uprava vodi računa o ulaganju u sportsku infrastrukturu, pa smo u proteklim godinama u ovoj oblasti realizovali značajne projekte poput Olimpijskog bazena, postavljanje reflektora na sgradskom stadionu, rekonstrukciju svlačionica, a uskoro će biti započeta i izgradnja zapadne tribine", istakao je Grbović.

Direktor škole, Spasoje Gardašević, rekao je da su dobili skoro novi dio zgrade u kojem će imati sve neophodne uslove za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.

"Ulaganje u školsko - sportsku infrastrukturu, stvaranje optimalnih uslova za bavljenje sportom i svih vidova fizičke aktivnosti je najplemenitija misija. Primarni cilj je animirati što više djece da se bave sportom, da vode zdrav život, jer je bavljenje sportom i upražnjavanje fizičke aktivnosti vrlo važan faktor psiho-fizičkog odrastanja i razvoja djece", ocijenio je Gardašević.

On je poručio da očekuje da će iz te sale izaći neki novi šampioni kao što je Miodrag Skale Gvozdenović, Mirko Vučinić, Jelena Dubljevič, Alen Murativić i drugi koje je ta škola iznjedrila.

Ministarstvo sporta poklonilo je školi po pet košarkaških i fudbalskih lopti, a Fudbalski savez Crne Gore deset lopti za fudbal, koje je uručio njihov predstavnik Milovan Đukanović, koji je nekada bio profesor u toj obrazovnoj ustanovi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније