Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M

25. 09. 2018. 07:32   >>  07:32 1

OPŠTINA ROŽAJE

Zbog dugova i sistematizacije smanjuju broj radnika

Broj zaposlenih u lokalnoj upravi i preduzećima koje finansira opština Rožaje trenutno je 223, a do kraja godine biće 25 odsto manji. To će pored ostalog biti urađeno kroz donošenje nove sistematizacije radnih mjesta, te ukidanja pojedinih lokalnih službi.

Riječ je o mjerama koje su predviđene programom sanacije koji je juče usvojila Skupština opštine. Za taj dokument glasali su odbornici Bošnjačke stranke, dok su Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate i Socijaldemokratska partija bili protiv i tražili da se vrati na doradu.

Predstavljajući sanacioni program predsjednik opštine Ejup Nurković je kazao da će se, ukoliko se hitno ne pristupi sanaciji, finansijska situacija još više pogoršati. Odbornici vlasti i opozicije saglasni su da se lokalna uprava nalazi u vrlo teškom ekonomskom stanju, o čemu svjedoče brojke-opština duguje oko 14.000.000 eura od čega su 8.000.000 krediti, dok se 6.000.000 odnosi na dugovanja po osnovu zarada zaposlenima, te za poreze i doprinose, kao i obaveze prema dobavljačima.

Odbornici opozicije imali su primjedbe na sanacioni program.

Faruk Agović (SDP) je način izrade tog programa ocijenio neozbiljnim, jer je, kako je kazao, urađen uopšteno bez numeričkih podataka. Ruždija Kalač (DPS) je kazao da program nije kvalitetno urađen i da njegovo razmatranje i usvajanje treba odgoditi za desetak dana, a to vrijeme iskoristiti da se jasno definišu mjere koje će brzo dati rezultate. Alen Kalač (SD) smatra da je Nurković kriv za lošu situaciju u opštini zbog koje mnogi Rožajci napuštaju ognjišta.

Predsjednik Opštine Rožaje, pak, računa na podršku Vlade.

“Očekujem stabilizaciju prihoda i da će biti realizovan planirani budžet u iznosu od oko 6,2 miliona eura za ovu godinu”, rekao je Nurković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније