Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M

25. 09. 2018. 12:45   >>  15:22

POTPISALI SPORAZUM

Godišnje u stambeni fond 400 hiljada eura

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić u ime Vlade Crne Gore potpisao je danas sa predsjednikom Sindikata bezbjednosnih institucija Mladenom Šuškavčevićem Sporazum o obezbjeđivanju novčanih sredstava za podršku u rješavanju stambenih potreba zaposlenih u sektoru bezbjednosti.

Sporazumom je precizirano da će u cilju rješavanja stambenih potreba zaposlenih u sektoru bezbjednosti, Vlada Crne Gore u stambeni fond Sindikata bezbjedonosnih institucija Crne Gore godišnje uplaćivati 400.000 eura, kako bi se na što efikasniji način, pod povoljnim uslovima, rješavale stambene potrebe zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije, Agenciji za nacionalnu bezbjednost i Policijskoj akademiji, kroz kolektivnu stambenu izgradnju, dodjelu stambenih kredita i individualnu gradnju.

Na sastanku povodom potpisivanja Sporazuma, a kojem su pored ministra Nuhodžića i predsjednika Sindikata bezbjednosnih službi Šuškavčevića, prisustvovali i članovi Sindikata, kao i direktori Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost i Policijske akademije, Veselin Veljović, Dejan Peruničić i Boban Šaranović, izraženo je zadovoljstvo povodom realizacije Sporazuma.

Zajednički je ocijenjeno da je činom potpisivanja ozvaničen partnerski odnos i iskazano opredijeljenje da se kroz model konstruktivnog dijaloga između institucija i Sindikata na još kvaliteniji način rješava radna i egzistzencijalna problematika zaposlenih u bezbjednosnom sektoru.

Sporazum je garant da će u narednih nekoliko godina, kroz budžetska izdvajanja Vlade, biti potpomognuto rješavanje jednog od najvažnijih egzistencijalnih pitanja i da će na taj način preko 840 porodica iz više crnogorskih opština obezbijediti dom pod povoljnim uslovima.

Nuhodžić je poručio da na ovaj način Vlada pokazuje da brine o pripadnicima MUP-a, Policije, ANB-a i Policijske akademije i ujedno iskazuje zahvalnost i poštovanje ljudima koji čuvaju bezbjednost države, javni red i mir i obavljaju vrlo složene i zahtjevne zadatke. Ministar je kazao da će MUP i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku u rješavanju stambenih pitanja zaposlenih i davati doprinos realizaciji projekata kroz koje će biti unaprijeđeni uslovi rada službenika.

"Ulaganje u povećanje bezbjednosti nije trošak, već investicija, a ujedno i način da budemo za korak ispred onih koji žele da zloupotrijebe zakon", zaključio je ministar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније