Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

26. 09. 2018. 15:18   >>  14:58

PRIHVATILI INICIJATIVU MINISTRA

"Simo Milošević" ustupio prostorije osnovnoj školi

Odbor direktora Instituta „Dr Simo Milošević“ danas je prihvatio inicijativu ministra prosvjete Damira Šehovića i dao odobrenje za privremeno korišćenje dijela prostorija Instituta za potrebe OŠ „Dašo Pavičić“, do izgradnje nove škole u Igalu.

Kako je saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, time su stvoreni preduslovi da djeca koja su upisana u to područno odjeljenje nastave da pohađaju nastavu.

"Nakon takve odluke Odbora, stvoreni su i preduslovi za investiranje u taj školski objekat od strane Ministarstva prosvjete i škole, koja je od početka postupala u najboljem interesu djece, kako bi isti bio prikladan za njihov boravak i realizaciju nastave u adekvatnom i primjerenom ambijentu", naglasili su.

Iz Ministarstva su poručili da će Vlada u budžetu za narednu godinu opredijeliti potrebna sredstva za izgradnju nove škole u Igalu.

"Cijeneći spremnost Opštine Herceg Novi da pomogne u iznalaženju trajnog rješenja, vjerujemo da u će, duhu dobre saradnje, opredijeliti lokaciju za izgradnju nove škole u Igalu, kako bi opravdani zahtjevi mještana ovog kraja bili realizovani, a djeca koja žive na tom području dobila nov, moderan i bezbjedan objekat u kome će sticati znanje", saopštili su iz resora Šehovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније