Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

27. 09. 2018. 07:22 >> 07:10

MUGOŠA SAOPŠTIO

Licencu tražilo više ljekara nego što ih je registrovano

Ljekarskoj komori stiglo je više zahtjeva za izdavanje licence i upis u registar doktora medicine – 1.760, nego što ih je registrovano u nadležnim institucijama, prema čijim podacima ih je 1.650.

Predsjednik Komore dr Aleksandar Mugoša rekao je Pobjedi da je do juče zahtjev sa uredno dostavljenom dokumentacijom predalo 1.760 doktora, crnogorskih državljana i stranaca sa stalnim ili privremenim boravkom u našoj zemlji.

On kaže da će utvrditi razlog "viška ljekara" u odnosu na podatke nadležnih institucija, te da je već tražio od direktora javnih zdravstvenih ustanova podatke o broju zaposlenih.

"Iznenađuje činjenica da je broj ljekara upisan u registar doktora medicine Ljekarske komore prevazišao dosadašnje podatke o broju ljekara u našoj zemlji koji su saopštavale zvanične institucije. Stoga sam tražio od direktora javnih zdravstvenih ustanova da dostave podatke o zaposlenima u ustanovama kojima rukovode kako bih mogao da ih uporedim sa registrom doktora medicine koji formiramo u Komori. Isto će biti traženo i od odgovornih u privatnim zdravstvenim ustanovama", kazao je dr Mugoša, podsjetivši da rok za podnošenje zahtjeva za izdavanje licence ističe u nedjelju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније