Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

27. 09. 2018. 17:28 >> 22:40
6

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

Situacija u Valdanosu pod kontrolom

Nakon velikog požara u Valdanosu, situacija u Ulcinju trenutno je pod kontrolom, saopšteno je iz štaba za vanredne situacije tog grada. Zbog jakog vjetra, koji može rasplamsati vatru, štab je naredio dežurstva i tokom noći.

U Ulcinju je zbog situacije sa požarima zasjedao štab za vanredne situacije.

Predsjednik Opštine Ljoro Nrekić je sazvao hitan sastanak štaba za vanredne situacije, povodom pogoršane situacije na požarištu “Bažbuljuk”.

Konstatovali su da je i pored visokog rizika zbog sjevernog vjetra, situacija na terenu  pod kontrolom, što ne znači da se u međuvremenu ne može pogoršati. Analizirali su stanje i donijeli zaključke:

1. Služba zaštite i spašavanja da odredi pojačano 24 časovno dežurstvo, dok opasnost od požara ne prođe.

2. Saobraćajna i komunalna policija da omoguće slobodno kretanje vozilima sluzbe za zastitu i spasavanje i ostalim vozilima koja su uključena na ispomoć.

3. Upozoravaju sve građane, da prilikom čišćenja imanja ne pale vatru na otvorenom.

4. Sva Javna Preduzeća da stave na raspolaganje ljudsko i materijalne resurse za potrebe gašenja požara, po zahtjevu službe zaštite i spašavanja i zahtjeva štaba za vanredne situacije.

5. Da se obezbjedi kordinirana saradnja i komunikacija između institucija ukljućenih u riješavanje vanrednih situacija.

Podsjetimo jutros su tri aviona Direktorata za vanredne situacije gasila požar, koji je uništio stotine stabala maslina.

U Službi zaštite i spašavanja se nadaju da će požar do večeras biti lokalizovan. Da je situacija alarmantna kaže i predsjednik Opštine Ljoro Nrekić. On navodi da je izgorjelo dosta maslina, a u gašenje požara su se uključile sve službe iz Crne Gore.

Navodi i da se o procjeni štete trenutno ne može govoriti. Šef Službe zaštite i spašavanja Saubih Mehmeti, navodi da je izgorelo preko 30 hektara.

„Mi smo učekivali da ćemo jutros ugasiti taj požar. U jednom trenutku vjetar je bio jači od nas i požar je prebačen na drugu stranu“, naveo je Mehmeti. 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније