Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

28. 09. 2018. 13:03 >> 12:44

REGIONALNA KANCELARIJA

Ključni partner za promovisanje mladih

Regionalna kancelarija za omladinsku saradnju (RYCO) važan je proces jer unapređuje mobilnosti i socijalne uključenosti mladih, ocijenila je zamjenica šefice Misije OEBS-a u Crnoj Gori Siv-Katrine Leirtroe.


Misija OEBS-a je, kako su kazali, imajući u vidu ulogu RYCO, kao ključnog partnera za promovisanje duha pomirenja među mladima u regionu, u saradnji sa Kancelarijom, protekla tri dana organizovala radionicu za potencijalne RYCO aplikante.

“Smatramo da je RYCO vrlo važan proces jer radi na unapređenju mobilnosti i socijalne uključenosti mladih. Ovo je veoma važno za budućnost mladih ljudi, jer je to njihova šansa da steknu sliku o svojim susjedima kroz mogućnosti koje im RYCO nudi”, kazala je Leirtroe na otvaranju radionice.

Šef Kancelarije RYCO u Crnoj Gori Edin Koljenović rekao je da je obuka nastala kao rezultat jasne potrebe da se radi na jačanju kapaciteta nevladinih organizacija i srednjih škola da pišu prijedloge projekata.

Uz pohvalu rezultata koje je RYCO postigla u prvoj godini rada, generalni direktor Direktorata za mlade u Ministarstvu sporta i član RYCO odbora Nenad Koprivica kazao je da Vlada Crne Gore podržava osnivanje i funkcionisanje RYCO i lokalne kancelarije u Podgorici. 

“Jer, Crna Gora je prva od svih šest država Zapadnog Balkana ispunila sve uslove koji su predviđeni Sporazumom o osnivanju RYCO”, kazao je Koprivica.

RYCO je osnovan 2016. godine na šestom samitu zemalja zapadnog Balkana u Parizu kao nezavisni institucionalni mehanizam za promovisanje duha pomirenja i saradnje među mladima u regionu putem programa razmjene.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније