Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

28. 09. 2018. 16:49   >>  16:28 3

PLAV

Vojno selo će uskoro dobiti novu školu

Totalna rekonstrukcija škole u Vojnom selu u opštini Plav počeće narednih dana a rok za završetak radova je 110 dana, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Ugovor o totalnoj rekonstrukciji objekta u vrijednosti od 185.000 eura sa predstavnikom Konzorcijuma "Adria International" d.o.o. Pljevlja i Studio LML d.o.o. Podgorica, Žarkom Lacmanovićem potpisao je ministar prosvjete Damir Šehović.

"Radovi počinju narednih dana, a rok za završetak radova je 110 dana od uvođenja izvođača u posao", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Objekat u Vojnom selu je područna jedinica JU OŠ "Hajro Šahmanović", koja trenutno nije u funkciji.

Povodom početka radova, Šehović je istakao da je jedan od preduslova za kvalitetniji i sadržajniji život na sjeveru naše države obnova školske infrastrukture, kao i da je uvjeren da će rekonstrukcija ovog školskog objekta imati veliki značaj za lokalnu zajednicu.

"Izgradnjom škole u Vojnom selu, u koju će biti uloženo preko 185.000 eura, omogućićemo učenicima ovog kraja da pohađaju školu u svom naselju u savremenim uslovima", naglasio je Šehović.

Ministar je podsjetio da su u Plavu osim izgradnje škole, u toku i radovi na uređenju školskog dvorišta i adaptaciji sportskih terena JU OŠ "Hajro Šahmanović".

"Projekat je vrijedan preko 250.000 eura, a njegovom realizacijom će učenici dobiti dva sportska terena sa savremenim podlogama prilagođenim za razne ekipne sportove, prostor sa spravama za vježbanje na otvorenom, dječije igralište, te tribine kapaciteta preko 200 mjesta. Takođe, u potpunosti su rekonstruisani toaleti Škole, a vrijednost radova iznosila je oko 40.000 eura", kazali su iz ministarstva.

Podsjećaju da su nedavno završeni i radovi na područnoj jedinici te škole u Brezojevicama, ukupne vrijednosti 15.000 eura, kao i radovi na JU OŠ "Petar Dedović" u Murini, ukupne vrijednosti oko 70.000 eura.

"Sva naša djeca zaslužuju jednako dobre uslove za učenje, a nastavnici dostojanstvne uslove za rad, zato je Ministarstvu prosvjete prioritet obnova školske infrastrukture, za koju se u posljednje dvije godine izdvaja znatno više sredstava nego što je to do sada bio slučaj", istakao je ministar Šehović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније