Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda ]

29. 09. 2018. 08:25 >> 08:07

GASILI VATRU NAPRTNJAČAMA

Požar u Bažbuljuku i Mendri pod kontrolom

Oko 30 građana dobrovoljaca predvođenih vatrogascima iz Ulcinja sinoć je naprtnjačama gasilo vatru u Bažbuljuku i Mendri. Prvi put, od kada je prije tri dana, požar izbio u tim naseljima, moglo se intervenisati sa kopna.

Šef Službe zaštite i spašavanja Saubih Mehmeti zadovoljan je, ali kaže da su i dalje oprezni.

"Situacija danas nije kritična, iako žarišta tinjaju nema otvorenog plamena. Sjutra ujutro nastavićemo da zajedno sa građanima naprtnjačama gasimo", kazao je sinoć Mehmeti.

U petak je štab za vanredne situacije helikopterom izvidio situaciju, tako da su tada dobili jasnu sliku koja su područja najkritičnija.

"Od 16 do 18 sati dva aviona su gasila tačno na mjestima koja su bila kritična, što nam je olakšalo posao. Napokon su se stvorili uslovi da počnemo gašenje ručno, dakle sa kopna, jer to je najbolji način", istakao je Mehmeti.

On je kazao da je požar u maslinjaku koji je najkritičniji zbog blizine kuća ugašen, ali pošto stablo masline dugo gori, i dalje su oprezni.

"Potrudićemo se da ugasimo požar na oba žarišta, ali prioritet će nam biti da obezbijedimo lokaciju gdje su kuće bliže, a to je žarište na Maloj Mendri koja je i pristupačnija. Postoji staza kojom možemo stići do tamo", kazao je Mehmeti.

Tri ekipe sinoć su ostale na dežurstvu na kritičnim mjestima.

Požar je izbio u srijedu oko 13 sati u Bažbuljuku, tokom noći proširio se na pojas uz more, do Mendre. Mehmeti procjenjuje da je šteta znatno veća nego što je saopštio u četvrtak, odnosno da je izgorjelo više od 30 hektara zemlje i više od 500 stabala maslina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније