Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

29. 09. 2018. 15:03 >> 14:40

REGIONALNI VODOVOD

Sa UNESKO-om i UCG do novih vodozahvata

U saradnji sa ekspertima UNESKO-a i naučnim radnicima na Građevinskom fakultetu UCG, Regionalni vodovod je na putu nalaženja rješenja za nove vodozahvate u cilju obezbjeđivanja važnih dodatnih količina vode za crnogorsko primorje, istakao je direktor JP Regionalni vodovod Goran Jevrić na svečanosti povodom obilježavanja dana te kompanije na Cetinju.

Kako je istakao Crna Gora je blagoslovena država po pitanju vodnih resursa, a zaposleni u Regionalnom vodovodu spremni su za nove izazove i dostignuća.

Posebno je važno, keže Jevrić, da u saradnji sa opštinama na crnogorskom primorju rješavaju izazove u cilju boljeg vodosnabdijevanja tog područja.

U tom smislu istakao je napore predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića, da se u saradnji sa Regionalnim i Barskim vodovodom rješi višedecenijski ne mali problema sa vodosnabdijevanju na jednom dijelu te opštine.

Šef Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u Crnoj Gori Jap Sprej kazao je da su u IBRD-u počastvovani što su povezani sa veoma bitnim projektom regionalnog vodovoda.

"Počeli smo da sarađujemo sa vama još 2007. godine, i do 2010. uložili u projekte kreditima ukupno 18 miliona eura. Kompaniji smo pružili tehičku pomoć u smislu obuke kadrova. Nedavno smo izradili studiju kako bi organizacija vodosnabdijevanja u priobalnom području mogla da bude značajno poboljšana. U pregovorima smo da nastavimo sa finansiranjem dalje izgradnje cjevovoda koji bi išao od Herceg Novog, Tivta, do određenih djelova Bara, a takođe smo zainteresovani i za projekat solarnih panela", poručio je Sprej.

Regionalni vodovod, kako je istaknuto na svečanosti, svoju poslovnu viziju zasniva na konceptu održivog upravljanja vodnim resursima, a takav koncept razvoja nameće potrebu reforme sektora za vodosnabdijevanje, koju podržavaju Vlada, EBRD i Svjetska banka.

U cilju afirmacije vode kao važnog prirodnog resursa kojim Crna Gora raspolaže, na Dan Regionalnog vodovoda, 29. septembra 2017. godine, pokrenuli su stručnu publikaciju Vode Crne Gore koja izlazi na crnogorskom i engleskom jeziku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније