Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 09. 2018. 20:42   >>  20:27

HRAPOVIĆ NA SAJMU MEDICINE

"Vratiti izabranom funkciju porodičnog ljekara"

Ministar zdravlja Kenan Hrapović kazao je da će Crna Gora staviti poseban potencijal za usavršavanjem kadrova za urgentna-hitna stanja, koja je našim ljekarima omogućena u brojnim renomiranim evropskim centrima, sa kojima naš zdravstveni sistem sarađuje.

Tom prilikom razgovarao je sa prisutnim izlagačima, među kojima je veliki broj ustanova iz crnogorskom zdravstvenog sistema.

Sa predstavnicima Doma zdravlja Podgorica razgovarao je o daljim pravcima razvoja i reforme primarnog nivoa koja je u pripremi, zajedno sa ekspertima Svjetske zdravstvene organizacije.

Kao je objasnio Hrapović, ideja je vratiti izabranom ljekaru njegovu funkciju porodičnog ljekara, podsjećajući da im zdravstvene vlasti u kontinuitetu omogućuvaju kvalitetniji rad, kako ulaganjem u novu opremu i adaptaciju radnog prostora, tako i novom listom ljekova, koja im svojim kvalitetom i količinom ljekova, omogućava da adekvatno brinu o svojim pacijentima.

"U narednom periodu, dodatno će se jačati savjetovališta, kao podrška u liječenju i nakon njega, a u skladu sa prioritetima rada Vlade", kazao je Hrapović.

On je izrazio zadovoljstvo što se skrining programi sprovode jačim intenzitetom, a s obzirom na veći iznos budžeta za preventivu za narednu godinu, kao i nabavku tri mamografa koja se uskoro očekuje, biće stvoreni uslovi da na kvalitetniji način svi zajedno brinemo o svom zdravlju.

Hrapović je obišao i štand Zavoda za transfuziju krvi, koji su kvalitetnom medijskom kampanjom probudili svijest većeg broja ljudi o značaju dobrovoljnog davanja krvi. Zavod je takođe iz kapitalnog budžeta dobio vrijednu opremu, koja im je značajno poboljšala kvalitet svakodnevnog rada.

U obilasku prezentacionih štandova, Hrapović je posebnu pažnju posvetio NVO Prvo udruženje roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju iz Podgorice, podsjećajući da je otvaranjem Centra za autizam napravljen veliki korak za naše mališane, i naglašavajući da je u tom smislu u planu jačanje kapaciteta na nivou domova zdravlja.

Na VII sajmu medicine učešće je sa svojim predavanjima uzelo više od 50 stručnjaka, domaćih i inostarnih, kao i oko 50 izlagača sa prezentacionim štandovima, iz strukture javnog i privatnog zdravstva, farmaceutskih kompanija i veledrogerija, kao i nekoliko bolničkih grupacija iz Turske i Srbije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније