Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

01. 10. 2018. 15:20 >> 15:06

DONACIJA KOMPANIJE "AVON"

Kliničkom centru ultrazvuk za pregled dojki

Klinički centar Crne Gore (KCCG) dobiće novi ultrazvučni aparat za pregled grudi, vrijedan 30.000 eura, u okviru društveno odgovorne kampanje "Pokaži da ti je stalo", koju je kompanija "Avon" posvetila borbi protiv raka dojke.

Vrijednost donacije je blizu 30 000 eura, a novac je prikupljen prodajom specijalnih "Avon" proizvoda sa ružičastom vrpcom, od kojih je cjelokupan bruto profit namijenjen akciji za borbu protiv raka dojke u Crnoj Gori.

"Osnovni zadatak ovog aparata je da poboljša kvalitet i preciznost ultrazvučne dijagnostike za bolesti dojke", saopštio je na konferenciji za medije Branimir Vlahović, direktor Centra za radiološku dijagnostiku KCCG.

U Crnoj Gori godišnje od raka dojke oboli 350 žena, od kojih svaka treća izgubi bitku sa ovom bolešću. Oko 70 odsto oboljelih ima rani karcinom dojke, koji se može izliječiti u većini slučajeva, dok metastatski karcinom, koji nije izlječiv, ima 30 odsto njih, podaci su KCCG.

Iz "Avona" objašnjavaju da je upravo činjenica da je rak dojke izlječiv ukoliko se otkrije na vrijeme, glavni cilj kampanje.

"Važno je govoriti o toj temi, edukovati što više dama svih generacija, ali i njihove partnere, muškarce, braću, očeve, jer i oni imaju veoma važnu ulogu u životu i zdravlju žena. To je borba svih nas i zajedno možemo da napravimo razliku koju želimo, a to je da pozitivno utičemo na ovaj problem koji pogađa žene širom svijeta", navela je direktorka kompanije "Avon" za Jadranski region Miroslava Pavlović-Marjanović.

Iz Ministarstva zdravlja su podržali kampanju i zahvalili se "Avonu" na donaciji, te podsjetili da država sprovodi skrining, odnosno, organizovane mamografske preglede, upravo sa ciljem da se bolest otkrije u ranoj fazi.

Kako je kazao generalni direktor Direktorata za javno zdravlje i programsku zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu Miro Knežević, u cilju unapređenja realizacije programa skrininga karcinoma dojke u Crnoj Gori planirana je nabavka digitalnih mamografa u ovoj godini.

Osim donacije ultrazvuka i edukacije o važnosti redovnih ultrazvučnih i samopregleda dojki, "Avon" će 13. oktobra u centru Podgorice organizovati i trku muškaraca pod nazivom "U njenim cipelama". Učešćem u trci, muškarci dobijaju priliku da na simboličan način pokažu da im je stalo, jer oni mogu da imaju važnu ulogu u životima žena iz svog okruženja, kada je u pitanju i briga o njihovom zdravlju.

Kampanja "Pokaži da ti je stalo" nastavak je globalne misije kompanije "Avon" da živote žena učini boljim. U preko 50 zemalja širom svijeta, "Avon" je kroz svoje akcije donirao preko milijardu dolara za podršku programima koji se bore protiv raka dojke i omogućio preglede dojki za desetine miliona žena.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније