Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

03. 10. 2018. 08:03 >> 07:46
1

"TININA KUŽINA"

Kolašinka hobi pretvorila u porodični biznis

Kolašinka Tina Lakićević Đinović provela je godine družeći se sa knjigama, jer je njeno radno mjesto bilo u Gradskoj biblioteci. Kada je kao tehnološki višak ostala bez posla i plate, kancelarijski prostor zamijenila je svojom kuhinjom.

Ono što joj je bio hobi, za kratko vrijeme pretvorila je u porodični biznis.

"Situacija me navela da počnem da razmišljam čime da se bavim. Voljela sam da spremam, da dekorišem, to sam radila u svojoj režiji i tako sam počela da spremam prijateljima. Kad sam počela da spremam zimnice, spremala sam prijateljicama i rođacima. I tako je sve nekako krenulo", priča Tina za RTCG.

Ona navodi da je prošle godine spremila oko 400 tegli ajvara, a već ove biće ih više od 1.000. Iskoristila je blagodeti voćnjaka i bašte. U svojoj kužini sprema sve onako kako je naučila od svoje babe, majke i svekrve.

Ruke ne miruju, a ideja ima na pretek. Da bi se sve pretočilo u posao, u pomoć su pritekle i nekadašnje koleginice.

"Dosta vremena treba, od ujutro od osam do uveče do dva sata. Kad prođe vrijeme zimnice, onda razmišljam šta dalje, pa sam došla na ideju da demokrišemo", istakla je Tina.

Svaka od njih sprema ono što najbolje zna - rade mafine, popseve, slatke brojeve, kornete...

"Želimo uvijek nešto nove, više je tu zabave", kaže Tina.

Ono što je iz Tinine kužine prvobitno izlazilo kao poklon, postalo je kolašinski brend. Za samo godinu napravila je lijep posao, u njega uključila svoje prijateljice, a posao proširila po cijeloj Crnoj Gori, a i šire.

PRILOG: Vanja Rakonjac, RTCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније