Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

05. 10. 2018. 13:00   >>  14:18

TREĆI DAN U BLOKADI

Standard "pao" zbog Severine

Crnogorski portal Standard treći je dan u blokadi zbog prijetnji tužbom hrvatske pop pjevačice Severine Kojić i njenog menadžera Tomislava Petrovića, saopštila je direktorica i glavna i odgovorna urednica tog medija, Jasmina Muminović.

 

Zbog takvog postupka poznate pjevačice i njenog advokata, Portal Standard, prema riječima Muminovićeve, trpi ogromnu finansijsku i svaku drugu štetu, jer nijesu u mogućnosti da javnost informišu o dešavanjima iz zemlje i svijeta.

Naime, portal je u blokadi zbog prijetnji tužbom poznate pjevačice i njenog menadžera upućene provajderu za hosting servis sa Islanda, na čijem serveru je hostovan Standard.

"Napominjemo, to je učinjeno zbog fotografije, koja je ranije objavljena na portalu Standard, kao ilustracija o novom skandalu iz života ove pjevačice. Međutim, poslije prvog upozorenja, tekst je izbrisan, a link fotografije je ostao arhiviran na serveru, iako joj čitaoci nijesu mogli pristupiti", navodi Muminovićeva.

Severinin menadžerski tim, kako je kazala, traži od provajdera brisanje i blokadu spornog linka.

"Razlog je navodno ugrožavanje prava na privatnost, iako napominjemo da sporna fotografija nije dostupna čitaocima. Crnogorski portal Standard je medij koji izuzetno vodi računa o pravu na privatnost, ne samo javnih ličnosti, već i drugih građana, poštujemo etički kodeks i struku", kazala je Muminovićeva.

Najavila je da će u konsultaciji sa advokatskim timom pokrenuti sve zakonom dozvoljene mehanizme i sudskim putem zatražiti satisfakciju za pričinjenu štetu, a za koju je, kako je kazala, odgovorna isključivo Severina Kojić i njen menadžer Petrović, ali i provajder sa kojim će preispitati dalju saradnju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније