Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

05. 10. 2018. 13:32   >>  13:32 2

OPŠTA BOLNICA NIKŠIĆ

Novi skener za građane tri opštine

Stanovnicima Nikšića, Šavnika i Plužina, od danas je na raspolaganju novi multislajsni skener u Opštoj bolnici Nikšić, koji će im omogućiti kvalitetnu CT dijagnostiku, zbog koje su se ranije upućivali u Klinički centar Crne Gore.

 

Aparat vrijedan 330.000 eura u rad je pustio ministar zdravlja Kenan Hrapović, koji je rekao da su sredstva opredijeljena iz kapitalnog budžeta Vlade Crne Gore.

"Pored nikšićke, novi skener dobiće i opšte bolnice Berane i Bijelo Polje i Specijalna bolnica Risan. Riječ je o aparatu najnovije generacije koji ima izuzetne karakteristike. Stari aparat, koji u Bolnici Nikšić već izvjesno vrijeme nije bio u funkciji, bio je četvoroslajsni, a novi je osamdesetslajsni, što znači da će rezolucija i kvalitet snimaka biti vrhunski, znatno kraće vrijeme snimanja i mnogo manje zračenje u odnosu na stari aparat", rekao je Hrapović.

Takođe, novi aparat ima mogućnost snimanja cijelog tijela i ono što je novo u odnosu na stari je mogućnost snimanja krvnih sudova i sprovođenje drugih sofisticiranih procedura.

Nabavkom medicinske opreme, prema riječima Hrapovića, Ministarstvo zdravlja, spovodeći politiku Vlade Crne Gore, realizuje jedan od programskih ciljeva, a to je obezbjeđivanje uslova u zdravstvenim ustanovama za pružanje zdravstvene zaštite građanima u mjestu boravka.

Direktor Opšte bolnice Nikšić dr Ilija Ašanin istakao je da aparat najnovije tehnologije omogućava radiolozima da obavljaju najsloženije dijagnostičke procedure, čime se otvaraju mogućnosti da se i u terapeutskom dijelu proširi opseg usluga.

On je naveo da u radiološkoj službi radi pet radiologa i da su dva ljekara na specijalizaciji iz te oblasti.

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović kazao je da je nabavka ovako savremenog i vrijednog aparata potvrda da Vlada Crne Gore i Ministarstvo zdravlja predano rade na poboljšanju uslova za pružanje zdravstevnih usluga u svim zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori.
   

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније