Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

06. 10. 2018. 08:03   >>  08:19

ZA 10 MJESECI

Za ljekove na recept isplaćeno 7,4 miliona eura

Fond za zdravstveno osiguranje isplatio je privatnim apotekama, od 1. oktobra prošle do 31. jula ove godine, oko 7,4 miliona eura za ljekove koje su izdali na recept osiguranicima.

Direktor Fonda Sead Čirgić kazao je za Dan da imaju korektnu saradnju sa 167 privatnih apoteka, sa kojima je Fond prije godinu potpisao ugovore koji omogućavaju da građani mogu i kod njih da podižu ljekove besplatno na recept.

Prema njegovim riječima, Fond je u periodu umrežavanja privatnih apoteka u mrežu zdravstvenih ustanova, od 1. oktobra prošle godine do danas, imao korektnu poslovnu saradnju sa svim privatnim apotekama, i ona se kontinuirano unapređuje.

“U periodu od 1. oktobra prošle do 31. jula ove godine, privatne apoteke su realizovale 1.838.024 recepta, odnosno 2.495.398 kutija ljekova, što je u finansijskom dijelu iznos od 7.421.019 eura”, istakao je Čirgić.

On je kazao da su građani najčešće podizali ljekove za krvni pritisak, prostatu, smirenje i bolove.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније