Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

07. 10. 2018. 12:44 >> 12:22
4

ŠEHOVIĆ U PLAVU

Počela izgradnja škole u Vojnom selu

Ministar prosvjete Damir Šehović postavio je danas kamen temeljac za izgradnju nove škole u Vojnom selu u Plavu.

Vrijednost investicije je oko 200 hiljada eura, a rok za završetak radova je 110 dana. Riječ je o područnoj jedinici OŠ Hajro Šahmanović, koju će pohađati djeca koja žive na tom području i gdje će imati priliku da borave u pristojnom i sigurnom ambijentu.

Ministar je naglasio da je u obrazovnu infrastrukturu na području plavske opštine tokom ove godine uloženo preko 600 hiljada eura. Naime, osim ovog projekta, uveliko teku radovi na izgradnji sportskih terena ispred OŠ Hajro Šahmanovic, koji se rade po najsavremenijim standardima. Vrijednost investicije je oko 250 hiljada eura, i biće završena u narednih nekoliko sedmica. 

U školu je samo za rekonstrukciju toaleta uloženo oko 40 hiljada eura. Rekonstruisan je i objekat u Brezojevicama, sa oko 15 hiljada eura. Završena je i rekonstrukcija škole Petar Dedović u Murini, a vrijednost radova je bila na nivou od oko 70 hiljada eura. Zamijenjena je bravarija na vrtiću u Plavu, a u istu je uloženo oko 15 hiljada eura.

Ukupna vrijednost radova u obrazovnu infrastrukturu koji se tokom ove godine realizuju na teritoriji čitave Crne Gore iznosi oko 30 miliona eura, što je više u odnosu na prethodne godine.

Kako je istakao Šehović, posebno će se voditi računa o školama na Sjeveru. “Sva djeca u Crnoj Gori moraju imati iste uslove za rast i razvoj. Ovakvim projektima tu jednakost obezbjeđujemo”, zaključio je ministar.

Predsjednik opštine Mirsad Barjaktarević istakao je da će djeca Vojnog sela imati mogućnost da sada uče u novom objektu, te da je jedan od najvažnijih dana za jednu zajednicu onaj u kome se u njoj otvara škola.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније