Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

09. 10. 2018. 07:36 >> 07:16

KOVAČEVIĆ NAJAVILA

U Rogamima vijadukt od 40 metara

Završen je projekat i u toku je raspisivanje tendera za izbor izvođača koji će rekonstruisati stari put od Podgorice do Danilovgrada, na dionici od Rogama do Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u dužini od oko pet kilometara, saopštila je za Dan Zorica Kovačević, predsjednica Opštine Danilovgrad.

Kovačević je navela da se početak radova, ukoliko ne bude problema sa tenderom, može očekivati do kraja ove, najkasnije do početka naredne godine.

“Sredstva za rekonstrukciju ovog dijela puta u iznosu od dva miliona i nekoliko stotina hiljada eura obezbijeđena su kapitalnim budžetom. Projekat je završen i u toku je raspisivanje tendera za izbor izvođača radova. Mi očekujemo da će radovi na dobrobit građana, prije svega Danilovgrada i Podgorice, početi do kraja ove, najkasnije početkom naredne godine. Stari put od ZIKS-a do Podgorice je u veoma lošem stanju, imali smo čak i nekoliko udesa sa teškim posljedicama. Opština Danilovgrad je podigla kredite i zadužila se te je rekonstruisala put do ZIKS-a, a preostalio dio ove dionice, koja je duga nekoliko kilometara je kritičan", saopštila je Kovačević.

Ona je dodala da su posljednja dva, tri mjeseca insistirali kod Direkcije za saobraćaj da se što prije izabere izvođač radova, čime bi se krenulo u realizaciju projekta na koji čekaju dugi niz godina.

Raspisivanje tendera za izbor izvođača radova, kako je saopštio Miodrag Bakrač iz Direkcije za saobraćaj, očekuje se ove sedmice. On je istakao da će se kod Rogama raditi veliki vijadukt dug 40 metara.

Projekat je ranije bio procijenjen na 2,4 miliona, ali su morali da rade izmjene i dopune tenderske dokumentacije na 3,5 miliona. On je istakao i da će saobraćajnica imati i trotoare, atmosfersku kanalizaciju, te daje obaveza lokalne samouprave da uradi rasvjetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније