Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

09. 10. 2018. 21:02   >>  20:41

OD SJUTRA

Cetinje dobija Dnevni boravak za stare

Dnevni boravak za stare, novi socijalni servis na Cetinju, biće sjutra otvoren na u ulici Vladike Petra, najavio je za Radio Crne Gore je direktor Centra za socijalni rad Prijestonice Cetinje Dejan Milošević.

boxPluginImg

"Prvenstvena namjena ove usluge jeste briga o starima i omogućiti im da osjete blagodeti trećeg doba kroz animiranje, ispunjavanje slobodnog vremena kvalitetnim sadržajima i uključivanje u društveni život, a sve to uz stručan kadar i osmišljen program. U Dnevnom boravku će stalno biti zapošljena jedna njegovateljica, a za korisnike će biti obezbijeđen i topli obrok. Ta usluga prvenstveno je namijenjena starijima od 65 godina, koji žive sami i ne mogu da vode brigu o sebi", pojasnio je Milošević.

Kako je naglasio, u okviru Dnevnog boravka postji i biblioteka, a radno vrijeme će biti od osam do 16 sati.

"Organizovaćemo sportska i kulturna dešavanja, izlete i obilazak kulturno-istorijskih spomenika, zatim društvene igre u okviru boravka (šah, domine, karte, ručni radovi). Pružaćemo i psihosocijalnu podršku i određene medicinske usluge(mjerenje pritiska, šećera u krvi) kao i savjetodavno-edukativne radionice",  kazao je Milošević.

U opremanje Dnevnog boravka uloženo je 10.000,a Prijestonica je, kao partner, u projektu ustupila na korišćenje prostorije u kojima će se realizovati aktivnostitog servisa.

Realizaciju projekta podržalo je Ministarstvo rada i socijalnog staranja,a tehničku podršku obezbijedio je UNDP.

Milena Stanojevic, RCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније