Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 10. 2018. 15:54   >>  15:42

KINESKI AMASADOR I MENADŽMENT

RTCG ima značajnu ulogu u jačanju saradnje

Radio-televizija Crne Gore kao nacionalni javni servis ima značajnu ulogu u promociji odnosa, ali i saradnji Kine i Crne Gore. To je saopštio kineski ambasador Liu Jin, nakon razgovora sa menadžmentom RTCG-a.

Jin poručuje da će tokom mandata raditi na jačanju saradnje naše dvije države i u oblasti medija, kroz organizovanje posjeta novinara i razmjenu medijskih sadržaja RTCG-a i kineske državne televizije.

Nakon više od mjesec, otkad je stupio na dužnost, Ambasador Kine Liu Jin, posjetio je nacionalni Javni servis.Bila je to prilika da menadžment RTCG-a upozna amasadora sa radom naše medijske kuće.

Gledao je kaže ambasador program Javnog servisa i shvatio da naša medijska kuća ima važnu ulogu u crnogorskom društvu. Upravo, vjeruje da će tu ulogu imati i kada su u pitanju odnosi Kine i Crne Gore.

“Mislim da ima prostora da Kina i Crna Gora ojačaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose, veliko političko povjerenje, ali i da osnaže ekonomsku saradnju. RTCG u tome ima veliku ulogu, tako što će izvještavati o odnosima naše dvije države. To će građanima obezbijediti više informacija, ali i omogućiti da naše dvije zemlje međusobno nauče mnogo više jedna o drugoj i podijele iskustva”, kazao je Jin.

Ambasador i menadžmet saglasili su se da memorandum o saradnji koji je 2008. potpisan između RTCG-a i državne kineske televizije može biti dobra osnova za unapređenje dalje saradnje.

"Kao novi ambasador Kine u Crnoj Gori nastojaću da pojačam saradnju dvije države u svim oblastima, uključujući i saradnju u medijima. To planiramo da uradimo kroz organizovanje posjeta novinara, ali i kroz razmjenu medijskih sadržaja, ne samo na radiju i televiziji, nego i na portalu”, kazao je ambasador.

Razmjena medijskih sadržaja, vjeruje amabsador, približiće ljepote Crne Gore kinsekim građanima, koji iz godine u godinu odmor sve više provode u našoj državi. Prošle godine Crnu Goru posjetilo je 20 hiljada turista iz Kine.

Biljana Rovčanin, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније