Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

12. 10. 2018. 08:40 >> 08:18

ZA 9 MJESECI

Na KCCG 991 žalba

Zaštitniku prava pacijenata u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) i menadžmentu te ustanove od 1. januara do 1. oktobara ove godine obratio se 991 pacijent, ili član njihovih porodica, koji je bio nezadovoljan zdravstvenom zaštitom i odnosom medicinskih radnika.

Zaštitnik prava pacijenata u KCCG Grana Bubanja kazala je za "Dan" da je broj pritužbi na nivou od cijele prošle godine.

Ona je istakla da se najveći broj prigovora upućenih zaštitniku prava pacijenata odnosi na najopterećenije klinike, za bolesti srca, za očne bolesti, Interna klinika, na dužinu čekanja, odnosno najčešće na kontrolni pregled.

"Manji dio prigovora se odnosi na postupak zdravstvenih radnika i kvalitet pružene zdravstvene usluge", rekla je Bubanja.

Ona je ocijenila da se ti problemi javljaju zbog opterećenosti ustanove, koja pruža zdravstvene usluge građanima na sekundarnom i tercijarnom nivou.

"Imamo objektivne teškoće kao što su nedostatak kadra, nedovoljan prostorni kapacitet, privremeni zastoj u radu opreme i nabavci potrošnog medicinskog materijala", pojasnila je Bubanja.

Ona je naglasila da je kao zaštitnik prava pacijenata po svakom prigovoru, bilo usmenom ili u pisanoj formi, preduzela sve neophodne aktivnosti za njegovo rješavanje u skladu sa Zakonom o pravima pacijenata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније