Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

12. 10. 2018. 13:42   >>  13:36

VELJOVIĆ I REBIĆ

Saradnja policija CG i Srbije primjer u regionu

U odnosima Uprave policije Crne Gore i Direkcije policije MUP-a Republike Srbije nema otvorenih pitanja koja bi opterećivala saradnju. Komunikacija koja je operativna i po potrebi i dnevna, u narednom periodu biće intenzivirana, kazali su direktori Veselin Veljović i Vladimir Rebić.

Veljović i Rebić su potvrdili izuzetnu saradnju koju policije Crne Gore i Srbije ostvaruju na svim nivoima strateške i operativne saradnje.

Kako je saopšteno iz Uprave policije Crne Gore, Veljović je posebno naglasio važnost dosadašnje saradnje u operativnim akcijama koje su, kako je kazao, imale konkretne rezultate od regionalnog i međunarodnog značaja, kao i kvalitetnu i kontunuiranu razmjenu informacija NCB Interpol Podgorica i NCB Interpol Beograd.

"Posebno je važan, kazao je Veljović, nastavak komunikacije koja se odnosi na razmjenu operativnih podataka o organizovanim kriminalnim grupama koje su povezane regionalno, a što je osnova i za dalje uspješne zajedničke aktivnosti dvije policije na prevenciji, otkrivanju i suzbijanju ovih krivičnih djela. To je važno i za planiranje daljih ciljanih konkretnih zajedničkih aktivnosti u cilju hapšenja njihovih vođa i pripadnika", navodi se u saopštenju.

Rebić je izrazio zadovoljstvo posjetom i ocijenio da je saradnja kriminalističkih policija, kao i ostalih struktura policija Srbije i Crne Gore, u svim segmentima koje se prepoznaju kao strateški prioritetni, izuzetna i da može poslužiti kao primjer uspješnih zajedničkih aktivnosti u policijskom djelovanju.

"Direktor Rebić je potvrdio da je i policija Srbije otvorena za dalje inicijative i konkretne aktivnosti koje se tiču ne samo razmjene operativnih podataka i sprovođenja zajedničkih akcija već i nastavka obuka, razmjene iskustava i dobrih praksi policija dvaju država", navodi se u saopštenju.

Veljović i Rebić razgovarali su i o ilegalnim migracijama i saradnji i na tom planu. Kao posebno znajčajan ocijenjen je rad zajedničkih graničnih patrola Crne Gore i Srbije koje osim aktivnosti na terenu u realnom vremenu razmjenjuju sve relevatne informacije koje se tiču granične bezbjednosti.

"Direktori su ocijenili da je sinoćnja fudbalska utakmica između reprezentacija Crne Gore i Srbije prošla u najboljem redu, sportskom duhu i u znaku kvalitetne saradnje operativaca policija obje zemlje, koji su stvorili preduslove da akcenat bude samo na ovom sportskom događaju", navodi se u saopštenju.

Rebića i Veljovića primio je i ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније