Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

12. 10. 2018. 14:13 >> 13:52

OPŠTINA ROŽAJE

Pozivaju na sporazumni raskid radnog odnosa

U cilju smanjenja broja zaposlenih u rožajskoj lokalnoj upravi, javnim ustanovama i preduzećima koji se finasiraju iz Budžeta opštine, predsjednik Ejup Nurković uputio javni poziv za sporazumni raskid radnog odnosa.

Poziv se odnosi na službenike i namještenike, zaposlene na neodređeno vrijeme, da podnesu zahtjev do 31.12.ove godine.

Zaposlenom koji prihvati raskid radnog odnosa po osnovu Sporazuma, biće isplaćena otpremnina u iznosu od 12 bruto zarada, ostvarene u mjesecu u kojem se podnosi zahtjev za sporazumni raskid. Službeniku ili namješteniku koji prihvati Sporazum, radni odnos će prestati danom isplate otpremnine, stoji između ostalog u pozivu uz podsjećanje, da zaposleni kojima prestane radni odnos po ovom Sporazumu, ne može ponovo zasnovati radni odnos u državnim organima i organima lokalne uprave u periodu od 5 godina.

Inače, Opština Rožaje već duže kuburi sa značajnim brojem viška zaposlenih što se negativno odražava na likvidnost budžeta. U lokalnoj upravi, javnim ustanovama i preduzećima koji se finasiraju iz Budžeta opštine, zaposleno je oko 500 ljudi od čega samo u lokalnoj upravi 230.

Na posljednjoj sjednici SO, usvojen je sanacioni program kojim je predviđeno da se do kraja godine smanji broj zaposlenih za 25%. U tom cilju u toku je izrada nove sistematizacije radnih mjesta, što će neminovno usloviti ukidanje pojedinih službi i sekretarijata ali i spajanje pojedinih sekretarijata i službi, kako bi se stvorio zakonski osnov za otpuštanje službenika i namještenika.

Zbog toga je javni poziv koji je uputio predsjednik Nurković, dobra prilika da mnogi od onih koji će doći pod udar nove sistematizacije, prihate sporazumni raskid i dobiju predviđena sredstva, smatraju bolje upućeni u ovu problematiku.


Faruk Kalić, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније