Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

12. 10. 2018. 16:11   >>  15:56

U ROŽAJAMA

Grade tržnicu, obaloutvrde, puteve

Zahvaljujući lijepom vremenu, u Rožajama je u toku realizacija nekoliko projekata. U toku je izgradnja višenamjenske gradske tržnice, investicije vrijedne 900.000 eura. Izvode se i radovi na obaloutvrdi, kao i popravka lokalnih puteva i vodovoda.

Nizak vodostaj Ibra omogućava da se u koritu te rijeke nastavi izgradnja obaloutvrda, koje će onemogućiti izlivanje vode iz korita rijeke, a u toku je i postavljanje cijevi za budući kanalizacioni kolektor za prečišćavanje otpadnih voda.

Privode se kraju i radovi na izgradnji puta do planine Štedim, kao i na izgradnji vodovoda Ćosovsko vrelo.

Rožajski ugostitelji, naročito oni koji imaju ljetnje bašte, zadovoljno trljaju ruke, jer je, zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, produženo njihovo korišćenje.

Veoma lijepo vrijeme za ovo doba godine i visoke temperature neuobičajene su za ovo planinsko područje. Ipak, tokom noći, temperatura se spušta skoro do nultog podeoka, što podsjeća da je najhladnije godišnje doba, ipak, na pragu.

Miholjsko ljeto ili u narodu poznato kao sirotinjsko ljeto, svima ide na ruku.

Topli jesenji dani dobro dođu ovdašnjim domaćinima da obave svakodnevne poslove i pripreme drva za ogrijev, a domaćicama da u dvorištima pripreme zimnicu.

Naročito su zadovoljni poljoprivrednici kojima ljeto nije išlo na ruku, jer su zbog čestih kiša izostali očekivani prinosi trave, tako da topli jesenji dani omogućavaju da se stoka napasa na pašnjacima, što će doprinijeti da se sačuvaju zalihe stočne hrane za hladnije dane i tako lakše „izimi“ stoka.


F.Kalić

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније