Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

12. 10. 2018. 15:14 >> 15:00

VUJANOVIĆ U MARIBORU

Možemo dostići standarde EU i prije 2025.

Budućnost Zapadnog Balkana je u Evropskoj Uniji (EU), ocijenio je bivši crnogorski predsjednik Filip Vujanović i dodao da je Crna Gora, kao lider procesa, spremna da sa punom posvećenošću dostiže standarde Unije.

On je danas u Mariboru učestvovao na panelu "Budućnost Zapadnog Balkana", koji je organizovala regionalna organizacija "Jadranski savjet".

Vujanović je, kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika, kazao da očekuje da će afirmisanje individualnog pristupa Strategije EU i Zapadnog Balkana dati mogućnost Crnoj Gori da dostigne standarde EU i prije 2025. godine.

On je rekao da očekuje mogućnost ranijeg članstva Crne Gore u EU, vjerujući da je to i interes svih država Zapadnog Balkana, koji bi takav pristup članstvu trebali podržati.

Prema njegovim riječima, svoju spremnost dostizanja integracionih standarda Crna Gora je pokazala pristupom NATO-u, kada je ostvarila članstvo u vrlo osjetljivom geopolitičkom kontekstu.

Vujanović je ocijenio da članstvo u NATO preporučuje Crnu Goru i za članstvo u EU.

Kako je saopšteno, predsjednik Slovenije Borut Pahor, otvorio je skup, a nakon izlaganja imao je otvorenu razmjenu mišljenja sa ranijim predsjednicima država i vlada.

Govoreći o Crnoj Gori, Pahor je podržao njen ulazak u NATO i dobru dinamiku pristupanja EU, u čemu je, kako je kazao, Crna Gora primjer.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније