Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

12. 10. 2018. 18:24 >> 18:04
1

OPREMA SAOBRAĆAJNE POLICIJE

Moguće karticom platiti kazne u saobraćaju

Hipotekarna banka i kompanija Mastercard opremili su POS terminalima 60 vozila saobraćajne policije i deset graničnih prelaza, kako bi građani na mjestu prekršaja kaznu mogli da plate karticom.

Iz Hipotekarne banke je saopšteno da je taj projekat realizovan u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore i da će značajno unaprijediti i olakšati naplatu takve vrste naknada.

“Vozači koji naprave saobraćajni prekršaj moći će predviđenu kaznu platiti putem svih kartica, izdatih od domaćih ili inostranih banaka, na samom mjestu učinjenog prekršaja, a POS terminali podržavaju standardno i beskontaktno plaćanje”, kaže se u saopštenju.

Kako su kazali, crnogorski građani i turisti će na taj način moći da uštede vrijeme i novac i da svoju obavezu izvrše na najefikasniji i najlakši način.

Izvršni direktor Hipotekarne banke za poslove sa fizičkim licima i naprednim kanalima prodaje, Nikola Špadijer, rekao je da je želja svih u Hipotekarnoj banci da vozači poštuju propise i brinu o svojoj i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju i da se POS terminali što manje koriste.

Prema njegovim riječima, Hipotekarna banka još jednom pokazuje da je uvijek spremna da inovativnim uslugama izađe u susret potrebama svojih klijenata.

“Mi ne možemo presudno uticati na saobraćajnu kulturu, ali možemo svima olakšati plaćanje, omogućavajući da to urade na siguran i jednostavan način, štedeći tako vrijeme i novac“, rekao je Špadijer.

Direktor za tržišta Srbije, Crne Gore i BiH u kompaniji Mastercard, Jelena Ristić, kazala je da Crnogorci prepoznaju kartice kao prirodnog partnera u iskustvu kupovine na standardnim lokacijama, kao što su supermarketi, bioskopi i restorani.

Ona je dodala da je važno imati u vidu da ljudi plaćaju i poreze, takse i kazne, odnosno da im je potrebna opcija za elektronsko plaćanje na nestandardnim lokacijama.

„Takav primjer su i saobraćajne kazne, koje niko ne voli da plaća, ali kada se prekršaj ipak desi, opcija da vozač kaznu plati standardnim ili beskontaktnim putem, sredstvom plaćanja koje već nosi sa sobom, čini taj proces praktičnijim i eliminiše potrebu za traženjem bankomata i čekanjem u redovima“, rekla je Ristić.

Ona je kazala da je zadovoljavanje realnih finansijskih potreba potrošača u fokusu njihovog poslovanja i da su ponosni što je kompanija Mastercard prepoznata kao partner koji će Crnu Goru dovesti korak bliže pravom bezgotovinskom društvu.

Rukovodilac Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dragan Klikovac, osvrnuo se na značaj takvog servisa za MUP, ali i građane.

“Ugradnjom POS terminala na graničnim prelazima i patrolnim vozilima službenika saobraćajne policije, na efikasan način biće riješen jedan od najčešćih prigovora inostranih turista koji su boravili u Crnoj Gori koji se tiče postupanja službenika Uprave policije, a to je nemogućnost plaćanja novčane kazne na licu mjesta’’, rekao je Klikovac.

Na taj način će se, kako je kazao, osobama koja nemaju prebivalište u Crnoj Gori, omogućiti da u slučaju kada su počinili saobraćajni prekršaj, kaznu po izdatom prekršajnom nalogu plate preko POS terminala, bez odlaska do pošte ili banke.

Klikovac je rekao da će se da će se ugradnjom POS terminala, pored sosba koja nemaju prebivalište u Crnoj Gori, omogućiti i državljanima Crne Gore koji su počinili saobraćajni prekršaj, da mogu uplatiti novčanu kaznu, bez odlaska u poštu ili banku.

On je dodao da će ugradnjom POS terminala, rad službenika policije biti značajno olakšan.

"Neće morati gubiti dodatno vrijeme čekajući da im osobe koje nemaju prebivalište u Crnoj Gori, a počinila su prekršaj, donesu dokaz o uplati novčane kazne", zaključio je Klikovac.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније