Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 02. 2013. 18:15 >> 18:12
4

MINISTARSTVO PRAVDE

Pripremiće mišljenje o zahtjevu osuđenika

Ministarstvo pravde pripremiće, za sljedeću sjednicu Vlade, mišljenje povodom inicijative osuđenika za donošenje zakona o amnestiji, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Direktor ZIKS-a Miljan Perović razgovarao je danas sa predstavnicima porodica osuđenika koji odbijaju hranu, a sastanku su prisustvovali pomoćnici direktora, predstavnik Ministarstva pravde i šef Službe zdravstvene zaštite.

Inače, oko 50 članova porodica zatvorenika prekinulo je protest ispred ZIKS-a nakon razgovora sa Perovićem.

Članovi porodica zatvorenika, nakon razgovora sa Perovićem, kazali su novinarima da im je direktor ZIKS-a saopštio da je i on, kao i ministarstvo pravde za što hitnije donošenje novog zakona o amnestiji. Međutim, kada će zakon biti usvojen zavisi od Skupštine, kazao je Perović porodicama zatvorenika. Zatvorenici ZIKS-a štrajkuju glađu već četvrti dan, tražeći usvajanje novog Zakona o amnestiji.

Iz ministarstva pravde su saopštili da je 7 zatvorenika danas odustalo od štrajka. Kažu da je medicinsko osoblje ZIKS-a u pripravnosti, a da su posjete dozvoljene na uobičajen način. U saopštenju se navodi da su iz bezbjednosnih razloga zatvorenici ograničeni na boravak u sobama. Od danas je, kažu u ministarstvu, jedino zabranjeno donošenje i unošenje u prostorije Zavoda namirnica namijenjenih osuđenim licima, jer se hrana sprema i servira u optimalnoj količini.

Ministarstvo pravde demantuje spekulacije o bilo kakvoj vrsti pritiska osoblja ZIKS-a, na osuđenike koji odbijaju hranu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније