Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

14. 10. 2018. 13:00 >> 19:41
83

POTVRĐENO TVCG

Patrijarh Irinej ipak može u Crnu Goru

Patrijarhu Srpske pravoslavne crkve (SPC) biće dozvoljen ulazak u Crnu Goru, saopštila je Televiziji Crne Gore portparolka Uprave policije Tamara Pavićević.

Ona je kazala da, u ovom trenutku, ne postoji nijedna zakonska smetnja koja bi onemogućila boravak patrijarha SPC u našoj zemlji.

Podsjećamo, iz Mitropolije crnogorsko-primorske ranije je saopšteno da će Irinej sjutra doći u Crnu Goru s antiohijskim patrijarhom Jovanom.

Ranije danas, Pobjeda je, pozivajući se na izjavu visokog policijskog zvaničnika javila da Irineju ipak neće biti dozvoljen prelazak crnogorske granice.

Patrijarh Irinej je Večernjim novostima rekao da nema nijedan razlog da ne putuje sjutra u Crnu Goru i da nije obaviješten da je na bilo kakvoj listi nepoželjnih osoba.

Zbog najavljenog dolaska patrijarha Irineja reagovali su iz Crnogorskog pokreta, iz kojeg su pozvali nadležne da stanu na put "razarajućem djelovanju" mitropolita Amfilohija, te da bi za početak bilo dobro da se patrijarhu Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineju otkaže gostoprimstvo u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари83

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније